Facebook ve Instagram reklamsız kullanımı için abonelik seçeneği geliyor!

Meta, Facebook ve Instagram'ın Avrupa'daki kullanıcılarına reklamsız bir deneyim sunmak için yeni bir aylık abonelik seçeneği sunma planını açıkladı.

Yayın: 31.10.2023 - 09:12

101 kez okundu

Facebook ve Instagram reklamsız kullanımı için abonelik seçeneği geliyor!

Şirket, bu yeni hizmetin Avrupa Birliği (AB), Avrupa Ekonomik Alanı ve İsviçre’deki düzenlemelere uyum sağlamak amacıyla başlatılacağını duyurdu.

Meta’dan gelen açıklamada, Kasım ayı itibariyle bu bölgelerdeki Facebook ve Instagram kullanıcılarına, kişiselleştirilmiş hizmetleri reklamlarla ücretsiz olarak almaya devam etme veya reklamları engellemek için abone olma seçenekleri sunulacağı belirtildi. Kullanıcılar, bu yeni abonelik seçeneğini tercih etmeleri durumunda, reklam hedefleme amaçları için kişisel bilgilerinin kullanılmayacağının altı çizildi.

Açıklamada, abonelik ücretinin web üzerinden aylık 9,99 avro veya iOS ve Android mobil işletim sistemleri üzerinden aylık 12,99 avro olacağı da belirtildi. Bu yeni abonelik seçeneği, kullanıcılara reklamlardan kaçınma ve daha özgür bir deneyim yaşama fırsatı sunarken, aynı zamanda Meta’nın Avrupa’daki veri koruma ve gizlilik düzenlemelerine uyum sağlamasına da yardımcı olacak gibi görünüyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap