Veliaht Prens Bin Selman: Gazze’deki askeri operasyonlar derhal durdurulmalı!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaları değerlendirdi ve Gazze'deki sivil halkın hedef alınmasını reddetti.

Yayın: 20.10.2023 - 16:56

126 kez okundu

Veliaht Prens Bin Selman: Gazze’deki askeri operasyonlar derhal durdurulmalı!

Riyad’da düzenlenen Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ve Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ortak zirvesinde yaptığı açılış konuşmasında Bin Selman, Gazze’deki artan şiddeti ve bu şiddetin masum siviller tarafından ödenmesini üzüntüyle karşıladığını belirtti.

Bin Selman, herhangi bir gerekçeyle sivillerin hedef alınmasını kesin bir dille reddederek, Gazze’deki askeri operasyonların derhal durdurulması ve kalıcı bir barış süreci oluşturmak için gerekli koşulların sağlanması gerektiğini vurguladı.

Turki el Faysal’dan Kınama!

Eski Suudi Arabistan İstihbarat Başkanı ve aynı zamanda eski ABD Büyükelçisi olan Turki el Faysal, yaptığı bir konuşmada İsrail’i ve Hamas’ı kınayarak Arap dünyasında dikkat çeken bir tavır sergiledi. El Faysal, Hamas’ın İslam’ın yasakladığı eylemlerde bulunduğunu ifade ederken, aynı şekilde İsrail’in Gazze’deki sivilleri ‘ayrım gözetmeksizin’ bombaladığını dile getirdi.

Bu açıklamalar, Suudi Arabistan’ın eski bir istihbarat yetkilisinin İsrail ve Hamas gibi tarafları eleştiren nadir bir açıklama olduğunu göstermektedir.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap