“KKTC 1. Kooperatifçilik Çalıştayı” düzenleniyor

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Kooperatif Şirketler Mukayyitliği tarafından düzenlenen "KKTC 1. Kooperatifçilik Çalıştayı," Lefkoşa Concorde Tower Otel'de gerçekleştirildi.

Yayın: 12.12.2023 - 13:52

352 kez okundu

“KKTC 1. Kooperatifçilik Çalıştayı” düzenleniyor

Çalıştayın açılışına, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Ana Muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, bakanlar, milletvekilleri, kooperatif temsilcileri ve diğer yetkililer katıldı.

Çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kooperatif Şirketler Mukayyidi Çelebi Ilık, açılış konuşmasında, ülkede kooperatifçiliğin “üretim, dayanışma, birlik beraberlik, Kıbrıs Türk halkı” anlamına geldiğini vurguladı. Ilık, kooperatifçiliği ileriye taşımak adına yürütülen çalışmaların önemine değinerek, LAÜ ve DAÜ’nün desteğiyle düzenlenen çalıştayın sonuçlarını kitapçık haline getirip hükümete yol haritası sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu da kooperatifçiliğin daha da ileriye gitmesi için emek verenlere teşekkür ederek, çalıştayın tüm kooperatifler için hayırlı olmasını temenni etti. Kooperatifçiliğin her bölgede gelişmesi için çaba sarf ettiklerini belirten Ataoğlu, bu çabalardan sonra bu çalıştayı düzenleyerek, LAÜ ve DAÜ ile birlikte yol haritası çıkaracaklarını söyledi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, pandeminin yerel üretimin önemini vurgulayarak, üretim zorunluluğunu anladıklarını kaydetti. KKTC gibi küçük bir ülkede, kooperatifçiliğin geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Erhürman, çalıştayın, kooperatifçiliğin desteklenmesi, eğitim verilmesi, kaynak sağlanması ve siyasetin kooperatifçilikten uzaklaşmasına katkı sağlaması temennisinde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, kooperatifçiliğin birlikte olma, dayanışma ve küçüklerin birleşerek büyüklerin dünyasında yer alma anlamına geldiğini belirtti. Feyzioğlu, Türkiye Cumhuriyeti olarak üretimi ve kooperatifçiliği desteklediklerini ifade ederek, uluslararası mali işbirliği anlaşmasında kooperatifçiliğin desteklenmesine katkı sağlamak için çalışmalara destek vereceklerini belirtti.

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk halkının kooperatifçiliğe uzak olmadığını ifade ederek, kooperatifçiliğin üretimden kopmamak adına atılan bir adım olduğunu söyledi. Üstel, köylülere verilen önemi vurgulayarak, kooperatifçiliğin ülkedeki tarihçesini anlattı ve kooperatifçiliğin sağladığı birlik beraberliğe dikkat çekti. Kooperatifleri desteklemek ve denetimle çağdaş bir yönetim biçimi getirmek istediklerini belirten Üstel, pandemide üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da KKTC’nin bugünlere gelmesinde kooperatiflerin öneminin büyük olduğunu belirterek, kooperatifçiliği geliştirmeye emek verenlere teşekkür etti. Tatar, kooperatifçiliğin bağımsız ve siyasetten uzak olduğunu vurgulayarak, çalıştayın başarılı olmasını diledi. Kooperatifçiliğin altın değerinde olduğunu belirten Tatar, markalaşmayla kooperatifçiliğin değerinin artırılmasını temenni etti. Çalıştaya destek veren LAÜ, DAÜ ve diğer katkı koyan kesimlere teşekkür eden Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliğine de üretime ve ülkeye desteklerinden dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından plaketler takdim edildi ve panellere geçildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap