Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 26.02.2024 - 16:37
Güncelleme: 26.02.2024 - 17:39
204 kez okundu
İspanya resmi haber ajansı EFE’nin verdiği haberde, 25 Şubat öğlen saatlerinden 26 Şubat sabahına kadar Ceuta’nın kuzeyindeki Benzu bölgesinden 40 kadar düzensiz göçmenin yüzerek İspanya’ya giriş yaptığı belirtildi.
Kötü hava şartlarına rağmen, vücut ısısını korumak için dalgıç kıyafetleriyle denize atlayan ve Fas tarafından yüzerek Ceuta’ya giriş yapan düzensiz göçmenlerin hepsinin Faslı olduğu, aralarında reşit olmayanların da bulunduğu ve dalgalardan dolayı kayalara çarpmadan kaynaklı bazılarının yaralandığı ifade edildi.
Haberde, sivil toplum kuruluşlarının çabalarıyla ilk müdahaleleri yapılan düzensiz göçmenlerin sağlık durumlarında endişeli bir durumun olmadığı bilgisi de paylaşıldı.
Güvenlik görevlileri, kötü havaya rağmen rüzgarın yönünden dolayı düzensiz göçmenlerin denizden İspanya tarafına gelişinin kolay olduğunu açıklayarak, son dönemlerde yüzerek yasa dışı geçişlerin artığını ve önlem alınması gerektiğini söyledi.
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, 21 Şubat’ta başkent Rabat’a giderek Fas Kralı 6. Muhammed ve Fas Başbakanı Aziz Ahnuş ile ayrı ayrı görüşmüştü. Sanchez, İspanya-Fas ilişkilerinin en iyi dönemlerinden birini yaşadığını söylemişti.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.