ABD yönetimi: “İran’la savaş peşinde değiliz”

Amerika'nın Ürdün'ün kuzeydoğusundaki üssüne düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 3 asker sonrasında, ABD yönetimi askeri seçenekleri değerlendirirken İran ile savaş isteğinde olmadığını açıkladı.

Yayın: 30.01.2024 - 10:14

124 kez okundu

ABD yönetimi: “İran’la savaş peşinde değiliz”

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, günlük basın brifinginde Washington’daki gelişmeleri aktararak Başkan Joe Biden’ın, saldırıya “uygun karşılığı” verecek kararlılıkta olduğunu belirtti. Kirby, “İran ile bir savaş peşinde değiliz, rejimle askeri bir çatışma peşinde değiliz.” ifadesini kullanarak bölgede tansiyonu artırmak istemediklerini vurguladı.

Tansiyon artırıcı bir saldırı olarak değerlendirdikleri hafta sonu gerçekleşen saldırıya karşılık vermeleri gerektiğini belirten Kirby, saldırıya nasıl karşılık verecekleri konusundaki detayların ilerleyen zamanlarda açıklanacağını ifade etti.

Başkan Joe Biden’ın saldırıyla ilgili yaptığı açıklamalara atıfta bulunan Kirby, Biden’ın “Ürdün’ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınında konuşlanmış güçlerimize düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 3 ABD askeri öldürüldü, çok sayıda da yaralı var.” ifadesini hatırlattı. Saldırının sorumlularının seçilecek bir zaman ve yöntemle hesap verileceğini vurgulayan Biden’ın, mücadeleye devam edeceklerine dair taahhütlerini de tekrarladığını belirtti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın yazılı açıklamasına göre, Ürdün’ün kuzeydoğusunda tek yönlü düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 3 ABD askeri hayatını kaybederken, 34 kişi de yaralanmıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap