ABD’de başkanlık ön seçimlerinde Nebraska, Maryland ve Batı Virginia’da Trump ile Biden rahat kazandı

ABD'deki başkanlık seçimlerine doğru ilerlerken, Nebraska, Maryland ve Batı Virginia'da gerçekleştirilen ön seçimler, Demokrat Joe Biden ve Cumhuriyetçi Donald Trump'ın rahat zaferleriyle sonuçlandı.

Yayın: 15.05.2024 - 09:11

259 kez okundu

Nebraska, Maryland ve Batı Virginia’da gerçekleşen ön seçimler, ABD’deki başkanlık yarışının ivmesini belirlemeye devam etti.

Bu üç eyalette yapılan ön seçimlerde, rakipsiz olan Biden ve Trump, adeta formalite niteliğindeki yarışlarda açık ara farklarla kazandılar.

Tek Cumhuriyetçi aday Trump, halen yarışan Nikki Haley’yi geride bırakarak Nebraska’da %77, Maryland’da %80 ve Batı Virginia’da %88 gibi yüksek oy oranlarıyla zafere ulaştı.

Demokrat Parti’de ise tek aday olan mevcut ABD Başkanı Biden, Nebraska’da %92, Maryland’da %86 ve Batı Virginia’da %70 oranında destek aldı.

Resmi Cumhuriyetçi başkan adayı Temmuz ayında, Demokrat Parti’nin adayı ise Ağustos ayındaki parti kongrelerinde belirlenecek.

5 Kasım 2024 Salı günü yapılacak olan başkanlık seçimleri, Trump ve Biden’ın bir kez daha karşı karşıya gelmesi bekleniyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap