Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 24.10.2024 - 15:04
Güncelleme: 24.10.2024 - 18:23
2494 kez okundu
Nijer, Çad, Nijerya, Mali, Kamerun ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti gibi ülkeler, bu felaketle karşı karşıya kalan başlıca yerler arasında yer alıyor.
Dünya Hava Durumu Özelliği (WWA) altında çalışan bir grup bilim insanı, bu dönemde yaşanan olumsuz iklim koşullarının ciddi sonuçlar doğurduğunu belirtti. Haziran ayından itibaren şiddetli yağışlar, özellikle Nijer ve Çad Gölü havzasında yüzde 5 ila 20 oranında artış gösterdi. Açıklamalara göre, bu duruma bağlı olarak Nijerya ve Sudan’daki barajlar taştı.
Araştırmada, sıkça yaşanan aşırı sel olaylarının yoksulluk, hızlı kentleşme ve su yönetimi sorunlarını derinleştirdiği vurgulandı. Özellikle çatışmaların hâlâ devam ettiği Sudan’da, olumsuz hava koşulları insani krizi daha da kötüleştiriyor.
Uzmanlar, bu felakete karşı acil önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti. Su yönetim sisteminin iyileştirilmesi, bölgedeki erken uyarı sistemlerinin güçlendirilmesi ve barajların rehabilitasyonu için daha fazla yatırım yapılması çağrısında bulunuldu. Ayrıca, yardım çalışmalarına “anlamlı finansman” sağlanması gerektiği belirtildi.
Afrika’daki iklim krizine karşı alınmaz önlemler, uzmanların öngörülerine göre, 2050 yılına kadar 150 milyon insanın daha yoksulluğa sürüklenmesine neden olabilir. Bu nedenle, uluslararası toplumun harekete geçmesi büyük önem taşıyor.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.