Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 21.06.2024 - 08:42
Güncelleme: 21.06.2024 - 03:38
132 kez okundu
2022’de ülkede kaydedilen 674 bin iş günü kaybı, geçen yıl 1 milyonu aşkın kişinin katıldığı grevlerle birlikte 1,5 milyon iş günü kaybına yükseldi.
2015’ten beri en yüksek iş gücü kaybı yaşanan Almanya, geçen yıl 10 binden fazla iş bırakma eylemi ve 312 endüstriyel anlaşmazlıkla mücadele etti. Bu, 2006’dan bu yana kaydedilen endüstriyel anlaşmazlık sayısında görülen en yüksek rakamdı.
Enflasyonun yükselmesi ve satın alma gücünün azalmasıyla ortaya çıkan bu anlaşmazlıklar, 2024’ün “yoğun endüstriyel eylemlerin yaşanacağı yıl” olmasını bekliyor. Deutsche Bahn’daki tren makinistleri grevleri, çiftçi protestoları, Lufthansa yer hizmetleri ve havalimanı güvenlik personelinin grevleri gibi çeşitli sektörlerdeki eylemler, ülkenin kalıcı bir grev döneminde olduğu izlenimini uyandırdı.
Buna rağmen, WSI’ye göre Almanya, 2013-2022 yılları arasındaki uluslararası karşılaştırmalarda 8. sırada yer aldı. Endüstriyel eylem nedeniyle çalışan başına ortalama 103 günle Belçika, 92 günle Fransa ve 90 günle Finlandiya gibi ülkeler Almanya’nın önünde yer aldı. Almanya’da ise bu rakam 18 gün olarak kaydedildi.
WSI, geçen yılki yüksek enflasyon ve buna bağlı olarak reel ücret kayıplarının Almanya’daki endüstriyel anlaşmazlıkları artırdığını belirterek, demografik değişikliklerin çalışanların pozisyonunu güçlendirdiği görüşünü paylaştı.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.