Araştırma: ABD’de günlük esrar kullanımı günlük içki tüketimini geride bıraktı

ABD'de gerçekleştirilen bir araştırma, ülkede günlük esrar kullanımının günlük alkol tüketimini geçtiğini ortaya koydu.

Yayın: 22.05.2024 - 18:31

99 kez okundu

Araştırma: ABD’de günlük esrar kullanımı günlük içki tüketimini geride bıraktı

Carnegie Mellon Üniversitesi tarafından yapılan bu çalışma, ABD Ulusal Uyuşturucu Kullanımı ve Sağlık Anketi verilerini analiz ederek, ülke genelindeki günlük alkol ve esrar tüketim oranlarını inceledi.

Araştırma, 1979 ile 2022 yılları arasındaki verileri temel aldı ve esrar kullanımının 1992’de en düşük seviyesine indiğini belirledi.

1992’den 2022’ye kadar geçen sürede, günlük esrar kullanım oranında 15 katlık bir artış gözlemlendi.

1992 yılında günlük alkol tüketenlerin sayısı, esrar kullananların sayısının 10 katıydı. Ancak 2022 verilerine göre, ABD’de yaklaşık 17,7 milyon kişi “her gün” veya “neredeyse her gün” esrar kullanırken, 14,7 milyon kişi ise “her gün” veya “neredeyse her gün” alkol tüketti.

1979’dan bu yana verilerin tutulduğu araştırmada, 2022 yılında ilk kez günlük esrar kullananların sayısı, günlük alkol tüketenlerin sayısını aştı.

Araştırmada, ülkede genel olarak alkol tüketiminin çok daha yaygın olduğu, ancak bu çalışmanın günlük esrar ve alkol tüketimine odaklandığı belirtildi.

Carnegie Mellon Üniversitesi’nde esrar politikası üzerine araştırmalar yapan ve çalışmanın yazarı olan Jonathan Caulkins, “Mevcut esrar kullanıcılarının yüzde 40’ı her gün ya da neredeyse her gün esrar kullanıyor, bu oran tipik alkol kullanımından çok tütün kullanımına daha yakın bir örnek.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap