Avrupa Birliği’nden bayrağının Eurovision’da yasaklanmasına tepki

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Eurovision Şarkı Yarışması'nda Avrupa bayrağının dalgalanmasına getirilen kısıtlamalara karşı bir duruş sergiledi.

Yayın: 13.05.2024 - 15:13

230 kez okundu

Avrupa Birliği’nden bayrağının Eurovision’da yasaklanmasına tepki

AB Komisyonu Sözcüsü Eric Mamer, günlük basın toplantısında, Avrupa Yayın Birliği’nin (EBU) 11 Mayıs’ta İsveç’in Malmö kentinde gerçekleşen Eurovision Şarkı Yarışması’nda AB bayrağının dalgalanmasını yasaklamasına ilişkin soruları yanıtladı.

Mamer, “Tüm AB üye ülkelerinin ve Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin katıldığı bu yarışmada, bayrağımızın dalgalanmasına dair herhangi bir engel olmamalıdır.” dedi.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı ve “Avrupa yaşam tarzı”ndan sorumlu üye Margaritis Schinas’ın EBU ile iletişime geçeceği ve kuruluşun AB fonlarından faydalanıp faydalanmadığını inceleyeceği bildirilmişti.

Schinas, sosyal medya hesabından “Avrupa seçimlerine bir aydan kısa bir süre kala, tüm Avrupalıları bir araya getiren unsurların kutlanmasına hiçbir engel olmamalıdır, büyük veya küçük.” ifadesini kullandı.

  • Protestolar ve Boykotlar Gölgesinde

İsrail’in katılımı nedeniyle yoğun protestoların ve boykot çağrılarının yaşandığı İsveç’in Malmö kentinde düzenlenen 2024 Eurovision Şarkı Yarışması’nı İsviçre’nin temsilcisi Nemo kazandı.

İsrail, yarışmayı 375 puanla beşinci sırada tamamlarken, İsrailli şarkıcı Eden Golan’ın performansı sırasında izleyiciler tarafından protesto edildi ve sosyal medyada “Özgür Filistin” sloganlarına rastlandı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap