Avustralya’da binlerce kişi İsrail’in Refah’a kara saldırısını protesto etti

Sydney ve Melbourne gibi Avustralya'nın önde gelen şehirlerinde Filistin'e destek amacıyla bir araya gelen binlerce gösterici, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarına karşı bir kez daha seslerini yükseltti.

Yayın: 13.05.2024 - 16:47

370 kez okundu

Avustralya’da binlerce kişi İsrail’in Refah’a kara saldırısını protesto etti

Filistin bayraklarıyla donanan göstericiler, Refah’a yapılan saldırıların son bulması ve barışın tesis edilmesi çağrısında bulundu. Melbourne’deki protestocuların taşıdığı pankartlarda, “Siyonizm ırkçılıktır, ırkçılık da faşizmdir” ve “Apartheid rejimine karşı İsrail boykotu” gibi sloganlar yer aldı.

Sydney’de ise göstericiler, Sydney Üniversitesi kampüsünde Filistin’e destek için oluşturulan alana doğru ilerlerken, “Gazze’deki soykırımı durdurun” yazılı büyük bir pankart taşıdılar. Anneler Günü’nde gerçekleşen bu protesto yürüyüşünde bazı katılımcılar, Gazze’deki annelerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Bir protestocu, “Anneler Günü kutlu mu olsun? Gazze’deki kız kardeşlerimiz çocuklarının açlık, acı ve ölümüne tanıklık ediyor.” yazılı bir pankart taşıdı.

İsrail ordusu, 7 Mayıs’ta Gazze’nin Refah bölgesine yönelik kara saldırısını başlatarak Mısır sınır kapısının Gazze tarafını kontrol altına aldığını duyurmuştu. İsrail Güvenlik Kabinesi de 10 Mayıs’ta Refah kentindeki kara saldırılarının “alanının genişletilmesine” yönelik kararı onaylamıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap