Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 23.08.2024 - 18:36
Güncelleme: 23.08.2024 - 18:30
1877 kez okundu
Yaklaşık 10 ila 15 metre uzunluğundaki kambur balina yavrusu, Sydney Limanı’nda balina gözlemciliği yapan bir gemi personeli tarafından fark edildi. Balinanın durumu, yetkilileri hemen harekete geçirdi.
Kurtarma operasyonu, tekneler, helikopterler ve insansız hava araçlarının koordineli çalışmasıyla dün öğleden sonra başlatıldı ve bugün sabahın erken saatlerine kadar devam etti. Avustralya Deniz Memelilerini Kurtarma ve Araştırma Örgütü’nden Jessica Fox, ekibin balinayı yavaşlatmak ve kontrol altına almak için kuyruğuna dolanan iplerle birlikte şamandıralar kullandığını açıkladı.
Fox, sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda, balinanın liman içerisinde daireler çizerek düzensiz yön değişiklikleri yaptığını belirtti. Bu durum, kurtarma ekibinin işini daha da zorlaştırdı.
Operasyona katılan uzmanlardan biri olan Macquarie Üniversitesi’nden Vanessa Pirotta, Sydney Limanı gibi dünyanın en işlek limanlarından birinde böylesine karmaşık bir kurtarma operasyonu yürütmenin son derece zorlayıcı olduğunu ifade etti. Pirotta, balinanın durumunun belirsiz olduğunu ve kurtarılmadan önce oldukça bitkin göründüğünü belirtti. Ancak sabah saatlerinde ekip, balinayı dolandığı iplerden başarıyla kurtardı.
Kurtarılmasının ardından balina yavrusu, Pasifik Okyanusu’na doğru yüzerek limandan uzaklaştı. Pirotta, balinanın olta iplerine dolandığında neden okyanusa doğru ilerlemediğini anlayamadıklarını, ancak limanda kalmasının kurtarma çalışmalarını kolaylaştırdığını söyledi.
Bilimsel sınıflandırmaya göre kambur balinalar, dört yaşına kadar yavru olarak kabul ediliyor.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.