Bağımsızlık İttifakı ABD Başkanı Biden’i eleştirdi

Bağımsızlık İttifakı Konsey Başkanı Hasan Yılmaz Işık, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın Kıbrıs konusundaki açıklamalarını eleştirdi. Işık, Biden’ın tarihi gerçekleri yanlış yansıttığını vurguladı.

Yayın: 31.10.2024 - 16:11

3653 kez okundu

Bağımsızlık İttifakı ABD Başkanı Biden’i eleştirdi

Yazılı bir açıklama yapan Işık, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ile Biden’ın Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği görüşmeyi değerlendirdi. Işık, Biden’ın 20 Temmuz tarihini Adanın yapay bölünmesinin 50. yılı olarak anmasının yanıltıcı olduğunu belirtti.

Ayrıca, Işık, Joe Biden’ın Kıbrıs’ın iki bölgeli ve iki toplumlu bir federasyon altında yeniden birleşebileceği yönündeki inancını “halüsinasyon” olarak nitelendirdi. Bu ifadeler, Kıbrıs sorununa dair uluslararası bakış açısını sorgulayan önemli bir eleştiri olarak öne çıkıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap