Belçika polisinden PKK’nın televizyon kanallarına operasyon

Belçika kolluk kuvvetleri, PKK'nın sözde medya kanadına yönelik bir operasyon düzenledi.

Yayın: 23.04.2024 - 13:44

37 kez okundu

Belçika polisinden PKK’nın televizyon kanallarına operasyon

Belçika medyasının aktardığına göre, federal polis, Denderleeuw kasabasında bulunan ve PKK’nın propagandasını yapan “Sterk TV ve Medya Haber TV” tarafından kullanılan ofislere baskın düzenledi.

Çok sayıda Belçika polisi tarafından gerçekleştirilen operasyon sırasında ofislerde arama yapıldı ve yaklaşık 5 saat süren bu operasyonda birçok bilgisayara ve dokümana el konuldu.

Polis kaynakları, yerel saatle 1.30’da başlayan ve 200’den fazla polisin katıldığı 4 saatlik bir operasyon olduğunu belirtti.

Denderleeuw Belediye Başkanı Jo Fonck, terör örgütü televizyonuna yapılan operasyonu doğruladı.

Federal Savcılık, polis operasyonunun ve aramaların, terör finansmanını önlemeye yönelik başka bir Avrupa ülkesinin talebi üzerine gerçekleştirildiğini bildirdi.

Operasyon kapsamında kimseye gözaltı yapılmış olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

PKK yandaşlarının Belçika’da şiddet olaylarına karıştığı biliniyor.

Örneğin, 25 Mart’ta, Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu önünde yaklaşık 150 PKK/YPG destekçisi barikatları sökerek polise saldırdı. Ardından Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliği’nin bulunduğu caddeye doğru yürümek isteyen kalabalık, polis engeliyle karşılaştı.

Örgüt destekçileri aynı gece, Liege’e bağlı Cheratte köyünde de taşkınlık çıkardı. Ülkü Ocakları binasını ateşe veren grup, camiye saldırarak camları kırdı ve terör örgütü lehine sloganlar atarak sokaklarda dolaştı. Türklere ait evlere, dükkanlara ve araçlara zarar verdiler.

Benzer şekilde, 24 Mart’ta Heusden-Zolder kentinde PKK yandaşları, nevruz kutlamalarından dönerken Türk asıllı vatandaşların yoğun olduğu caddeden geçerken terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ve Abdullah Öcalan’ın posterleri taşıyarak provokasyon yaptılar. Bu duruma tepki gösteren Türk vatandaşlarıyla arbede yaşandı.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, “PKK gibi terör örgütlerine sempati göstermek ve provokasyon yapmak kabul edilemez” açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap