Brüksel’in tarihi meydanına “çiçek halı” döşendi

Brüksel’in UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi Grand Place Meydanı, bu yıl 23. kez muazzam bir çiçek halısına ev sahipliği yapıyor.

Yayın: 15.08.2024 - 18:54

281 kez okundu

Brüksel’in tarihi meydanına “çiçek halı” döşendi

Meydan, yaklaşık 650 bin dalya çiçeği ile oluşturulan etkileyici bir halı ile süslendi.

Benzersiz Tasarım ve Yaratıcı Dokunuşlar

1680 metrekarelik alanı kaplayan bu çiçek halısı, sokak sanatçısı Oceane Cornille tarafından tasarlandı. Halı, 70 metre uzunluğunda ve 24 metre genişliğinde olup, 100 gönüllü tarafından yaklaşık 6 saatlik bir çalışma sonucunda tamamlandı. Cornille’in tasarımı, “çifte devrim” ana temasını yansıtıyor ve bu yıl etkinliğe daha genç ve çeşitli bir kitle çekmeyi hedefliyor. Bu amaçla, Belçika’nın geleneksel begonya çiçeği yerine ilk kez dalya çiçekleri kullanıldı.

Etkinlik Detayları ve Tarihçesi

Grand Place Meydanı’ndaki çiçek halısı etkinliği, 18 Ağustos’a kadar ziyaretçilere açık olacak. 1971’de ilk kez düzenlenen bu geleneksel etkinlik, 1986’dan itibaren her iki yılda bir gerçekleştirilmekte. Etkinlik için kullanılan çiçekler genellikle Gent kentinde yetiştirilen begonyalardan oluşuyordu. Ancak bu yıl, etkinliğe yeni bir soluk getirilerek dalya çiçeklerine yer verildi.

Etkinliğin organizatörü Koen Vondenbush, bu yılki çiçek halısının sokak sanatçısı tarafından tasarlandığını ve etkinliğin bu sene oldukça özel olacağını belirtti. 2014 yılında ise, Türklerin Belçika’ya göçünün 50. yılı anısına, Türk halısı motifleriyle hazırlanan bir halı sergilenmişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap