Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 31.07.2024 - 14:44
Güncelleme: 31.07.2024 - 14:03
131 kez okundu
Zanlılar Aleyhinde İki Gün Tutukluluk Kararı
Yargıç Jale Ergüden’in öncülüğündeki duruşmada, zanlılar için iki gün süreyle tutukluluk kararı verildi. C.G. aleyhinde “İrtikap”, “Sahte Belge Düzenleme”, “Sahte Belge Düzenlenmesine Tahrik Etme” ve “Sahte Belgeyi Tedavüle Sürme” suçlamaları yöneltilirken, H.A. ve N.T.’nin “Sahtekarlıkla Kayıt Temini” suçundan yargılandığı belirtildi.
Tahkikat Memuru: 135 Bin 800 Euro Yolsuzluk İddiası
Mahkemede ifade veren Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nden Polis Çavuşu Yahya Suiçmez, 28 Mart 2024’te KKTC genelinde başlatılan soruşturmada, zanlı C.G.’nin 2022-2023 yılları arasında ilgili işlemleri hızlandırmak için toplamda 135 bin 800 Euro aldığı iddialarında bulundu. Suiçmez, KTİMB ve Çalışma Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, C.G.’nin işçilerin ön izin ve kota işlemlerini kolaylaştırmak adına bu parayı aldığını ifade etti.
Suiçmez, 3 Haziran’da gelen bir şikayette, C.G.’nin bir inşaat firmasının 55 kişilik kota başvurusunu Çalışma Bakanlığı’na yazı yazarak iptal ettirdiğini ve bu süreçte sahte belgeler kullandığını belirtti. Ayrıca, 9-21 Haziran 2023 tarihleri arasında 30 kişilik ön izin başvurusu bekleyen bir firma yetkilisinin, 16 kişinin kanunsuz olarak ülkeye getirildiğini ve bu kişilerin yerinin bilinmediğini açıkladı.
Bilgisayar Verileri Silinmiş ve Aramalar Devam Ediyor
Suiçmez, H.A. ve N.T.’nin bilgisayarında yapılan aramalarda verilerin silindiğini belirtti. Zanlılar, verilerin “prosedür gereği” silindiğini ifade etmiş. Suiçmez ayrıca, 6 cep telefonunun inceleneceğini, çok sayıda ifade alınacağını ve birlik binasında arşivlenmiş yüzlerce dosyanın inceleneceğini söyledi.
Avukatların Açıklamaları
Zanlı C.G.’nin avukatı Süleyman Özsoylular, tutukluluk süresine itiraz etmedi ancak bazı sorular yöneltti. Özsoylular, müvekkilinin polise çağrılmadan önce belirli belgelerle ilgili izahat verdiğini, fakat bu belgelerin mevcut olmadığını belirtti. Diğer zanlı avukatları da müvekkillerinin suçlamalarla bağlantısının olmadığını ifade ederek, iki günlük tutukluluğa itiraz etmediklerini açıkladı.
Mahkeme Kararı
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Jale Ergüden, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla zanlıların iki gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.