Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 05.09.2024 - 13:48
Güncelleme: 05.09.2024 - 13:11
1513 kez okundu
Şahiner, Bakanlığın hakem heyeti raporunu yanlış yorumladığını belirterek, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yapma gereği duyduğunu ifade etti.
Şahiner, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın açıklamasında yer alan “DHMİ hakem heyeti raporu tamamen bizim lehimize olup, tartışmalı konuları lehimize yorumlamıştır.” ifadesini eleştirerek, Bakanlığı ilgili şirketin haklarını korumakla suçladı. Şahiner, “Eğer rapor hükümet olarak lehinizeyse, neden bu raporu kamuoyundan sakladınız? Raporun lehinize olması, Kıbrıs Türk halkının menfaatine olmadığı anlamına geliyor,” dedi.
Şahiner, Bakanlığın “Şirkete 1045 gün uzatma süresi verilmediği” iddialarına da tepki gösterdi. İhale şartnamesinde “İhtilaflı konularda çözüm merci KKTC mahkemeleridir” ifadesinin bulunduğunu hatırlatarak, bu yolla şirketin kazanç elde edemeyeceği için hakem heyeti raporunun hazırlandığını ileri sürdü. Ayrıca, kararların mahkeme emri gibi kabul edilen bir sözleşmenin imzalandığını belirtti.
Uzatma kararına ilişkin detaylarda ise Şahiner, “09.01.2013 + 25 yıl + 48 ay + 1045 gün = 19.11.2044 tarihi itibarıyla tamamlanmasının uygun olduğu değerlendirilmiştir. Bu tarihin hesaplanması ve ek sözleşme detaylarıyla ilgili açıklamalar yapılmıştır,” dedi. Şahiner, şirkete verilen yatırım süresinin, 697 gün üzerinden hesaplandığını ancak bu sürenin işletme süresi olarak kullanıldığını ileri sürdü. Havalimanının teslim tarihinin 3 yıl uzatıldığını belirtti.
Şahiner, hakem heyetinin kararını “hukuki temelden yoksun” ve “şirketin büyük rant elde etmesi için hazırlandığını” öne sürdü. Ayrıca, pistin uluslararası havacılık standartlarına uygun hale getirilmesi için ödenecek 19 milyon euro’nun gereksiz olduğunu belirtti ve diğer alternatiflerin mevcut olduğunu ifade etti.
Son olarak, Şahiner, Bakanlığın hukuki süreci devre dışı bıraktığını ve kendi çıkarları doğrultusunda kararlar aldığını savundu. “Hukuk, sadece işinize geldiği gibi yorumlama sanatı değildir. Okuduğunuzu anlamak yeterlidir,” dedi.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.