Cumhurbaşkanı Tatar, iş insanlarıyla bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Denizli'deki iş dünyası temsilcileriyle buluştu.

Yayın: 26.12.2023 - 21:27

287 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar, iş insanlarıyla bir araya geldi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AYSİAD) ve EkoAvrasya Vakfı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Kıbrıs gazileri de katılım gösterdi.

Konuşmalarda, Tatar’a Denizli ziyaretinden dolayı teşekkür edilirken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dayanışma ve destek ifadeleri ön plana çıktı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Denizli’de Fahri Hemşehrilik Beratı aldığı memnuniyeti dile getirerek, Mavi Vatan’ın bir parçası olarak Kıbrıs Türk halkının Türk milletiyle bağlarının kopmaz olduğunu vurguladı.

Tatar, Kıbrıs Türk halkının 1974 sonrası Türkiye Cumhuriyeti sayesinde bağımsızlık, egemenlik ve devletine kavuştuğunu belirterek, şimdi güçlü adımlarla Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte geleceğe emin adımlarla ilerlediklerini ifade etti.

Kıbrıs Türk halkının Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olduğunu söyleyen Tatar, devletlerini, vatanlarını güven ve huzur içinde geleceğe taşıma kararlılıklarını vurguladı.

Bağların koparılamayacağını ifade eden Tatar, Türkiye’den ayrılacakları hiçbir maceraya izin vermeyeceklerini ve müzakere masasına egemenlikleri ve devletleri kabul edilmeden oturmayacaklarını belirtti.

Tatar, Kıbrıs’ta iki devletin işbirliğine dayalı bir çözüm bulunabileceğini savunarak, süreci Türkiye Cumhuriyeti ile tam uyum içinde yürüttüklerini açıkladı.

Ayrıca, Tatar’ın katıldığı bir şehit cenazesinde yaşadığı duygusal anları anlatarak, aileye başsağlığı dilediği ve “şehitlerimizi asla unutmayacağız” mesajını verdiği de belirtildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap