Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 27.12.2024 - 13:16
Güncelleme: 27.12.2024 - 14:47
1846 kez okundu
Sergi, İrfan Günsel Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tatar, 2024 yılının zorluklar ve mücadelelerle dolu bir yıl olduğunu vurguladı. Ancak Yakın Doğu Üniversitesi’nin uluslararası başarıları ve bilim, sanat, kültür gibi farklı alanlarda gerçekleştirdiği önemli çalışmalarla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) adını dünyaya duyurduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, serginin üniversitenin yaratıcı gücünü ve zenginliğini sergilediğini belirterek, eserlerin müze niteliğinde bir arşiv oluşturduğuna dikkat çekti. “Bu tür girişimler, KKTC’nin eğitim ve kültür alanındaki ilerlemesini kanıtlıyor. Ayrıca bölgemizdeki öncülüğümüzü bir kez daha gözler önüne seriyor,” dedi.
Tatar, kültür ve sanat alanındaki çalışmaların KKTC’nin uluslararası arenada hak ettiği yeri almasına katkı sağladığını vurgulayarak, serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik etti. Özellikle YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel’in vizyoner katkılarının altını çizerek teşekkürlerini iletti.
YDÜ tarafından düzenlenen bu sergi, Kuzey Kıbrıs’ta sanat ve kültürün gelişiminde önemli bir kilometre taşı olmayı sürdürüyor.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.