Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Ekonomi
Portallar
Siyaset
Eğitim
Bizi Takip Edin
Yayın: 26.08.2024 - 16:00
Güncelleme: 26.08.2024 - 17:42
2097 kez okundu
Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin gözetiminde DAÜ akademisyenleri tarafından yürütülen bu çalışmalar, bölgenin tarihî ve kültürel değerlerini gün yüzüne çıkarmayı amaçlıyor.
Prof. Dr. Kılıç, kazıların dünya kültür mirasına önemli katkılar sağladığını belirterek, DAÜ’nün bu tür projelere destek vermekten gurur duyduğunu ifade etti. Ayrıca, desteklerin devam edeceğini ve bu süreçte katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkürlerini iletti. Kılıç, teşekkürlerini TC Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, DAÜ akademisyenleri ve Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ekibine yöneltti.
DAÜ’nün Doğu Akdeniz Kültür Mirasını Araştırma Merkezi (DAKMAR) sorumluluğunda gerçekleştirilen uluslararası kurtarma kazı çalışmalarında, MÖ 4000 yılına tarihlenen Çanak Çömlekli Neolitik Dönem ile MÖ 1200 yıllarına ait iki farklı dönemden izler taşıyan yerleşim yerleri ve mimari yapılar ortaya çıkarıldı. Bu buluntular, Kral Tepesi’nin, Çanak Çömlekli Neolitik Dönem ve Geç Tunç Çağı’nda Kıbrıs’ın önemli bir yerleşim merkezi olma ihtimalini destekliyor.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.