DAÜ’de “Doğu Akdeniz’in Ekonomi Politiği ve KKTC” konulu kongre gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin iş birliği ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle düzenlenen "Doğu Akdeniz'in Ekonomi Politiği ve KKTC" başlıklı kongre, oturumların tamamlanmasıyla sona erdi.

Yayın: 18.10.2024 - 16:47

2674 kez okundu

DAÜ’de “Doğu Akdeniz’in Ekonomi Politiği ve KKTC” konulu kongre gerçekleştirildi

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, iki gün süren kongre, dün açılış töreniyle başlamış ve bugünkü oturumlarla birlikte sonuçlandırılmıştır. Kongrenin açılışına, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Orbay, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Salahaddin Bayırkan, DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Besim, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Purtaş ile birçok akademisyen ve öğrenci katılım sağladı.

Açılış töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı ve ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Kongrede, DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yenal Süreç, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Hakan Dikmen, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Orbay ve DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, kongrenin önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

Kongrenin açılış paneli, “Doğu Akdeniz’de Ekonomik, Politik Gelişmeler ve KKTC” başlığıyla düzenlendi ve ardından katılımcılara teşekkür plaketi takdim edildi. Kongre kapsamında, 7’si yüz yüze, 5’i çevrim içi olmak üzere 12 oturum gerçekleştirildi. Bu oturumlarda toplam 55 bildiri sunuldu.

Kongre boyunca, Doğu Akdeniz bölgesindeki enerji politikaları, bu politikaların KKTC ve bölge üzerindeki etkileri, çevresel güvenlik, bölgesel iş birliği ve uluslararası anlaşmaların Türkiye ile KKTC ekonomilerine olan yansımaları gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Ayrıca, tedarik ve ulaşım koridorlarının bölgesel etkileri üzerine önemli tartışmalar yapıldı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap