Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 05.12.2023 - 21:58
Güncelleme: 05.12.2023 - 20:14
301 kez okundu
Açıklamaya göre, toplantıya tüm siyasi partilerden milletvekilleri, Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi (AKPA) ve Avrupa Parlamentosu temsilcisi milletvekilleri, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Armatörler Birliği ve Kıbrıs Türk Acenteler Birliği başkanları, yöneticileri ve temsilcileri ile 39 kişi katıldı.
Açıklamada, “Ticaret ve seyahat özgürlüğünü kısıtlayan, temel insani ihtiyaçlara erişimi engelleyen ve Birleşmiş Milletler nezdinde insan hakları ihlali kapsamına giren tüm hukuk dışı uygulamalar, sivil toplum tarafından uluslararası platformlarda savunulmaya devam edilecek” ifadesine yer verildi.
Toplantıda, T.C. Lefkoşa Büyükelçilik Müsteşarı Simay Şaşkın, Eski Limanlar Dairesi Müdürü Kaptan Öğretim Üyesi Enver Yetkili, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, HP Başkanı ve Uluslararası İlişkiler Profesörü Kudret Özersay, CTP Milletvekili Asım Akansoy, UBP Milletvekili ve AKPA temsilcisi Oğuzhan Hasipoğlu, Gazimağusa Liman Başkanı Kaptan Kemal Yapıcı, Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars ve GAÜ öğretim üyesi Sadık Akyer gibi katılımcılar görüş ve önerilerini belirtti. Toplantıda, denizcilik politikalarının geliştirilmesi, denizcilik alanına daha fazla bütçe ayrılması, izolasyonların kaldırılması için özellikle BM nezdinde girişimlerde bulunulması gibi konularda mutabık kalındığı vurgulandı.
Toplantıda, Kuzey Kıbrıs limanlarına yönelik uluslararası bir yaptırım kararı olmamasına rağmen, bazı bayrak devletlerinin, klas kuruluşlarının ve sigorta şirketlerinin, limanların “kapalı ve yasak liman” olduğu gerekçesiyle uluslararası denizcilik kuruluşlarına yaptığı hukuk dışı baskılara karşı, Kıbrıs Türk toplumunun hak arayışına devam etme kararlılığına varıldığı belirtildi.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.