Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 28.10.2024 - 11:54
Güncelleme: 28.10.2024 - 12:37
1102 kez okundu
Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne gümrüklerinde, 11 ekonomik örgüt “gümrükten mal çekmeme” eylemi gerçekleştirerek basın açıklaması yaptı. Eylem, bu örgütlerin rekabet güçlerinin eridiği gerekçesiyle yapıldı. Katılımcı kuruluşlar arasında Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği, Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği, İş Kadınları Derneği, Kuzey Kıbrıs Genç İş İnsanları Derneği, Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası, KKTC Armatörler Birliği, KKTC Gemi ve Deniz Araçları Acenteleri Derneği, Kuzey Kıbrıs Hızlı Tüketim Ürünleri Tedarikçileri Derneği, KKTC Özgür İş İnsanları Derneği ve MÜSİAD KKTC yer aldı.
Açıklama, KTTO Başkanı Turgay Deniz’in Lefkoşa’da, KTTO Başkan Vekili Ramazan Gündoğdu’nun Gazimağusa’da ve KTTO Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Akay’ın Girne’de yaptığı okuma ile eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Açıklamalarda, Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan pahalılığın ciddi bir tehdit oluşturduğu vurgulandı.
Turgay Deniz, Lefkoşa Gümrük ve Rüsumat Dairesi önünde yaptığı açıklamada, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde hayatını kaybeden bir bebeğin ailesine baş sağlığı dileyerek, tedavi sürecinde olan bebeklere acil şifalar diledi. Deniz, toplumsal çıkarların bireysel çıkarların önünde tutulması gerektiğini belirterek, kamu yönetiminde ve ekonomik alanda ciddi reformların şart olduğunu ifade etti.
“Rekabet gücümüz erimiştir” diyen Deniz, pahalılığın hayatı yaşanamaz hale getirdiğini belirtti. “Pahalılık, tüm gücümüzle mücadele etmemiz gereken bir sorundur. Bu toplumsal bir görevdir” diyerek, pahalılık sorunuyla mücadele etmek için hükümetin acil tedbirler alması gerektiğini vurguladı.
Deniz, hükümetin, elektrik ve gaz gibi temel girdilerin yanı sıra et ve süt ürünlerinin fiyatlarının düşürülmesi için kamu kaynakları ile sübvanse edilmesi gerektiğini belirtti. Bunun yanı sıra mali politikaların yeniden düzenlenerek tasarruf sağlanması ve kayıt dışılığın önlenmesi gerektiğini ekledi. Böylece hane halkının geçimini kolaylaştırmanın mümkün olacağını ve işletmelerin kaybettikleri rekabet gücünü geri kazanabileceğini ifade etti.
Deniz, “Bizi ayakta tutacak olan rekabet gücüdür. Rekabet edebildiğimiz oranda işletmelerimiz güçlenir ve istihdam yaratabilir” şeklinde konuştu.
Turgay Deniz, eylemlerinin bir uyarı niteliğinde olduğunu belirterek, “Eğer bu uyarılar dikkate alınmazsa pahalılığın etkileri artacak ve iş yerlerimizi kapatmak zorunda kalacağız” dedi. Ayrıca, pahalılıkla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ve hükümetin bu konuda öncülük etmesi gerektiğini ifade etti.
Son olarak, bu eylemin bir başlangıç olduğunu belirten Deniz, pahalılık girdabından kurtulmak için gerekli adımlar atılmadığı takdirde daha ileri eylemlere geçmekten çekinmeyeceklerini sözlerine ekledi. “Halkımızdan aldığımız güçle bu mücadeleyi başarıya ulaştırabileceğimize inanıyoruz” dedi.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.