Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 02.12.2024 - 09:49
Güncelleme: 02.12.2024 - 03:33
1021 kez okundu
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bu yeni sistemin, fiyat denetimini daha etkin hale getirmek ve perakende piyasasında şeffaflık sağlamak amacıyla hayata geçirileceği belirtildi.
Amcaoğlu, elektronik etiket uygulamasının, yıllık yaklaşık 2,5 milyar dolarlık ithalatı kapsayan perakende satış piyasasında etkin denetim sağlamak için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Uygulama kapsamında, perakende sektöründe fiyatların takibini sağlayacak bir otomasyon sisteminin devreye gireceği ifade edildi.
Elektronik etiketlerin başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için ticaret, sanayi, esnaf, marketçi, ithalatçı oda ve birlikleriyle görüşmelerin başladığını belirten Amcaoğlu, sürecin tüm paydaşlarla koordineli bir şekilde ilerleyeceğini söyledi.
Bakan, uygulamanın en önemli amacının etkin fiyat denetimi sağlamak olduğunu dile getirdi ve şu ifadelerde bulundu: “Perakende piyasasında denetimimizi daha güçlü hale getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda, 24 denetim memurumuzla yılın 365 günü, kesintisiz denetimler gerçekleştiriyoruz. Denetimlerimizin temel hedefi, halk sağlığını korumak, gıda güvenliğini sağlamak ve haksız rekabetin önüne geçmektir.”
Amcaoğlu, daha önce akaryakıt sektöründe başarıyla hayata geçirilen otomasyon sistemine de atıfta bulunarak, şu an 142 akaryakıt istasyonu ve iki tedarikçi firmanın depolarının anlık olarak izlenebildiğini belirtti.
Elektronik etiket uygulaması sayesinde tüm fiyat bilgilerine, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, işletmeler, marketler ve tüketiciler anında erişim sağlayabilecek. Ayrıca, elektronik ortamda denetim, izleme ve planlama yapılarak haksız rekabetin önüne geçilmesi, şikayetlere hızlı çözüm üretilmesi ve ürünlerin karlılık oranlarına ulaşılması mümkün olacak.
Amcaoğlu, bu yeniliğin nihai tüketiciyi, işletmeleri ve devleti koruma amacı güttüğünü sözlerine ekledi.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.