G7 dışişleri bakanları, İran’daki patlamaları bugün görüşecek

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, G7 dışişleri bakanları olarak İran'ın İsfahan kentinde meydana gelen patlamaları ele alacaklarını açıkladı.

Yayın: 19.04.2024 - 08:41

30 kez okundu

G7 dışişleri bakanları, İran’daki patlamaları bugün görüşecek

Tajani, İran’ın İsfahan kentindeki gece patlamalarıyla ilgili bilgiyi X platformunda paylaştı.

Capri Adası’nda düzenlenen G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın son gününe işaret eden Tajani, “Gece saatlerinde İsfahan’da yaşanan patlamaları yakından takip ediyorum. Bu konuyu bugün Capri’deki G7 toplantısında dışişleri bakanlarıyla değerlendireceğiz.” dedi.

Ayrıca Tajani, İran’daki İtalyan Büyükelçisi ile de görüştüğünü belirterek, “Şu anda İran’da yaşayan İtalyan vatandaşları için endişe verici bir durum söz konusu değil.” ifadesini kullandı.

Tajani, Rainews24 kanalına yaptığı açıklamada da olayları anlık olarak izlediklerini ve tüm tarafları dikkatli olmaya ve gerilimi artırmamaya çağırdıklarını belirtti.

Öte yandan, İran’ın İsfahan ve Tebriz şehirlerinde duyulan patlama sesleriyle ilgili İran medyası, seslerin hava savunma sistemlerinin aktif hale gelmesi ve üç mini İHA’nın imha edilmesi sonucu duyulduğunu bildirmişti.

İsrail ordusu ise İran’ın İsfahan eyaleti yakınlarında meydana gelen patlamalara ilişkin herhangi bir yorum yapmaktan kaçınmıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap