Gazze’ye bayramın ilk gününde havadan paraşütle insani yardım indirildi

İsrail'in 7 Ekim'den beri devam eden saldırıları ve ablukası nedeniyle zor durumda olan Gazze Şeridi'nde bayramın ilk gününde yüzlerce Filistinli, havadan bırakılan yardım paketlerine yöneldi.

Yayın: 16.06.2024 - 16:33

191 kez okundu

Gazze’ye bayramın ilk gününde havadan paraşütle insani yardım indirildi

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen kargo uçakları bugün Gazze’nin güneyindeki El-Mevasi bölgesine paraşütlerle yardım malzemeleri bıraktı. Tanıklar, yüzlerce Filistinlinin bu yardımları almak için toplandığını belirtti.

İsrail’in Gazze Ablukası ve Sonuçları

İsrail, 7 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılarıyla Gazze’de yaşayan 2,3 milyon Filistinliyi açlık tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), 10 Mart’ta yaptığı açıklamada, İsrail’in 17 yıldır kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi’nde “açlığın her yerde” olduğunu vurgulamıştı. BM, Gazze Şeridi’ndeki 2,2 milyon kişinin kıtlık riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyarıda bulunmuştu.

İsrail’in kara yoluyla yardım girişini engellemesi nedeniyle bazı ülkeler Gazze Şeridi’ne havadan yardım ulaştırmak için ortak operasyonlar yürütüyor. Ancak, bu yardımların hatalı yerlere düşmesi bazen trajik sonuçlara yol açabiliyor. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi’nden 26 Mart’ta yapılan açıklamada, denize düşen yardımları almak isteyen 12 Filistinlinin boğularak, 6’sının ise izdiham sırasında hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap