Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 27.05.2024 - 17:11
Güncelleme: 27.05.2024 - 17:13
191 kez okundu
Kurul, demokrasi ve işçi sınıfı mücadelesi kapsamında hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. DEV-İŞ Basın Bürosu’nun yazılı açıklamasına göre, Divan Kurulu’nda eski başkan Hasan Felek, Hatice Koççat ve Meryem Onbaşı Tükel görev aldı.
Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Semih Kolozali, Faaliyet Raporunu sunarken, Bağımsız Murakıp Ceren Ataker Etci de Mali Raporu sundu. Raporlar delegeler tarafından oy birliğiyle kabul edildi. DEV-İŞ Başkanı Koral Aşam, konuşmasında işçi önderlerini ve geçmiş başkanları Mehmet Seyis’i saygıyla anarken, onların sendikal harekete katkılarını unutmayacaklarını vurguladı.
Aşam, dünya ve ülkedeki emek hareketini değerlendirirken, Kıbrıs sorununa olan desteğin devam ettiğini belirtti. Birleşik Federal Kıbrıs tezini her koşulda savunacaklarını ifade etti. Genel Kurul, 3 karar tasarısını oy birliğiyle kabul etti.
Yönetim Kurulu, görev dağılımını yaparken, Semih Kolozali’yi Başkanlık, Burak Özdenefe’yi Genel Sekreterlik, Serhat Kutlu, Osman Şen, Afün Girgen, Emin Emingil ve Serkan Yılmaz’ı da Faal üye olarak belirledi. Denetim Kurulu’na Cansu Aktaş, Serhan Erkin, Anıl Çağdan; Onur Kurulu’na ise Mesut Şenol, Faruk Ekşi, Sıdıka Geylan getirildi.
Delegeler, dilek ve temenniler bölümünde çeşitli işçi sorunları hakkında görüşlerini paylaştı.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.