Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 21.10.2024 - 10:42
Güncelleme: 21.10.2024 - 02:18
1554 kez okundu
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), son zamanlarda artan sahte “vergi borcunuz var” e-postaları konusunda vatandaşları ve mükellefleri bilgilendirdi. Başkanlık, tüm işlem ve ödemelerin yalnızca resmi internet sitesi, Dijital Vergi Dairesi uygulaması veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılması gerektiğini vurguladı.
Konuya ilişkin GİB’in resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, bazı ulusal medya organlarında yer alan haberler ile Başkanlığa yapılan şikayetler doğrultusunda dolandırıcılık faaliyetlerine dair önemli bilgiler paylaşıldı. Vatandaşların ve mükelleflerin, GİB adına gönderilen sahte e-postalarla vergi borçları hakkında bilgilendirildiği ve bu e-postalar aracılığıyla sahte bir internet sitesine yönlendirilmeye çalışıldığı belirtildi. Bu sahte sitelerin, Başkanlığın Dijital Vergi Dairesi’nin (https://dijital.gib.gov.tr) kopyası olduğu ifade edildi.
Açıklamada, bu tür e-postalarla dolandırıcılık girişimlerinin artış gösterdiği ve mükelleflerin sahte internet adreslerine yönlendirilerek kredi kartı ve kişisel bilgilerin ele geçirilmeye çalışıldığı kaydedildi. Dolandırıcılık faaliyetlerine karşı vatandaşların dikkatli olmaları ve bu tür e-postalara kesinlikle itibar etmemeleri gerektiği vurgulandı.
Mükelleflerin bu tür sahte e-posta ve internet siteleri nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için işlemlerini GİB’in resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), Dijital Vergi Dairesi (https://dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirmeleri gerektiğine dikkat çekildi.
Son olarak, sahte bir e-posta alan mükelleflerin, Vergi İletişim Merkezi (VİMER-189) ile iletişime geçerek daha fazla bilgi alabilecekleri ifade edildi.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.