Güzelyurt Soğuk Hava Deposu Entegre Tesisleri Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdi ve Güzelyurt Soğuk Hava Deposu Entegre Tesisleri Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı.

Yayın: 25.05.2024 - 13:22

177 kez okundu

Güzelyurt Soğuk Hava Deposu Entegre Tesisleri Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Toplantıya Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve diğer yetkililer ile birlikte birçok vatandaş da katıldı.

Cevdet Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada sağlıktan enerjiye, ulaştırmaya kadar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin temel sektörlerine destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Yılmaz, hayata geçirilecek projenin çevre dostu ve yenilenebilir kaynaklardan yararlanmayı amaçlayan bir proje olduğunu belirtti ve bu proje ile iki ülke arasında verimli kaynak kullanımının devam edeceğini dile getirdi. Ayrıca, yeni bir Mali İşbirliği Programı üzerinde çalıştıklarını ve yakın bir süre içinde bunun imzasını atacaklarını da açıkladı.

Başbakan Ünal Üstel ise büyük bir projenin tanıtımının yapıldığını ve haftaya temelinin atılacağını duyurarak tarihi bir güne tanıklık ettiklerini ifade etti.

İlk aşamada 15 bin ton kapasiteli planlanan soğuk hava deposunun daha sonra 40 bin tona çıkarılacağını belirten Üstel, böyle bir depo yapılmadığını hatırlatarak Cyprufex ve narenciye üreticilerine büyük bir rahatlama sağlayacağını söyledi.

Ayrıca, Güzelyurt Hastanesi için projelendirme çalışmalarının tamamlandığını ve pazartesi günü ihaleye çıkılacağını da duyurdu.

Yılmaz, Üstel ve diğer yetkililer daha sonra Güzelyurt Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu ve Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek’ten brifing aldılar.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap