AstraZeneca, inovasyonu hızlandırmak amacıyla sağlık teknoloji birimi Evinova’yı kurdu

AstraZeneca, sağlık çalışanlarının, karar vericilerin ve hastaların gereksinimlerini daha etkili bir şekilde karşılamak için Evinova birimini başlatmıştır.

Yayın: 01.12.2023 - 12:40

97 kez okundu

AstraZeneca, inovasyonu hızlandırmak amacıyla sağlık teknoloji birimi Evinova’yı kurdu

Şirketin uzun vadeli desteğinin yanı sıra, dünya çapında önde gelen klinik araştırma kuruluşları Parexel ve Fortrea ile stratejik iş birlikleri sayesinde Evinova, fen bilimleri ve sağlık sektöründe küresel dijital ürün ve hizmetler sunacaktır.

Evinova, AstraZeneca’nın zaten küresel çapta kullandığı köklü ve ölçeklendirilmiş dijital teknoloji çözümlerini kullanarak klinik araştırmaların tasarımını ve uygulanmasını geliştirmeye öncelik verecektir. Bu yaklaşım, yeni ilaçların geliştirilme süresini ve maliyetlerini azaltmayı, hastaların tedavilerini evlerine daha yakın bir yerde almasını ve sağlık sistemlerine olan yükü azaltmayı amaçlamaktadır.

AstraZeneca CEO’su Pascal Soriot, gelecekte ilaç geliştirmenin dijital çözümlerle hızlandırılabileceğini belirterek, “Bilimsel uzmanlık ve yapay zeka destekli dijital teknolojilerin bir araya gelmesinin, hasta bakımını iyileştirmek, sağlık hizmetlerinde dönüşüm sağlamak ve karbon emisyonlarını azaltmak için gerçek bir fırsat oluşturacağına inanıyoruz” dedi.

Evinova Başkanı Cristina Duran, AstraZeneca’nın ilaç geliştirme sürecine hizmet etmek amacıyla geliştirilen küresel ölçekli dijital çözümler portföyünü daha geniş bir akademik topluluğa sunmanın heyecanını ifade etti. Duran, “Sektörde çalışanları ve hastaları geniş çapta destekleyen dijital çözümlere ihtiyaç duyan sağlık çalışanları ve karar vericilerin olduğunu biliyoruz. Evinova, sektörü dijital sağlık alanında ileri taşımaya yardımcı olacak, çünkü içinden gelen ve kanıtlanmış deneyime sahip, bilime ve kanıta dayalı, insan deneyimine odaklanan çözümler sunmak için benzersiz bir konumda olacak” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap