Ayetullah Ali Hamaney: Müslüman ülkeler bu olanlar karşısında sessiz kalmamalı

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Hamas'dan ciddi bir darbe aldığını belirtti. Hamaney, İsrail'in güçlerinin Filistinli savaşçılara yetmediğini ve bu nedenle Filistinli kadınlar, çocuklar ve sivilleri hedef aldığını iddia etti.

Yayın: 25.10.2023 - 23:07

133 kez okundu

Ayetullah Ali Hamaney: Müslüman ülkeler bu olanlar karşısında sessiz kalmamalı

Ayrıca, Filistinli savaşçıların eyleme geçmeye hazır olduklarını ve Müslüman ülkelerin bu savaş suçlarına karşı pasif kalmaması gerektiğini ifade etti.

Üç haftadır devam eden savaş uçakları ve topçu ateşi saldırılarıyla Gazze Şeridi’ne yönelik İsrail ordusu operasyonları, İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen bir etkinlik sırasında Ayetullah Ali Hamaney tarafından eleştirildi. İran’ın dini lideri, İsrail’in bu sürekli saldırılarının sonuçsuz kalacağını ve Filistin direnişinin galip geleceğini vurguladı.

Hamaney, “İşgalci rejim, zaten ayaklar altına düşmüş ve yaralanmış bir haldeyken, Filistin direnişinin aldığı darbenin intikamını almak için Gazze’deki mazlum Filistin halkına saldırıyor. Tüm zalim güçler ve ABD’nin sınırsız desteği olsalar da, işledikleri suçlar sonuçsuz kalacaktır. Zafer kesinlikle Filistinlilere aittir.” şeklinde konuştu.

ABD İsrail’in saldırılarını koordine ediyor

Hamaney, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını ABD yönetimine atfederek, Batılı ülkelerin Hamas’ın operasyonlarının ardından İsrail’in çökme tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ve bu nedenle İsrail’i kurtarmaya çalıştığını iddia etti.

Hamaney, “ABD, bu savaş suçlarının bir parçasıdır. İsrail’in saldırılarını ABD yönetimi koordine ediyor. ABD Başkanı (Joe Biden) ve İngiltere, Fransa, Almanya gibi zalim devlet liderleri neden işgal altındaki toprakları ziyaret ettiler? Çünkü Siyonist İsrail rejiminin çöküşünü gördüler ve bu rejimi kurtarmak için işgal altındaki topraklara gidiyorlar,” şeklinde konuştu.

Müslüman ülkeler bu olanlar karşısında sessiz kalmamalı

“Müslüman ülkelerin, İsrail’in Hamas’a karşı yaptığı operasyonlar sırasında sivilleri hedef almasına karşı pasif kalmamaları gerektiğini” ifade eden Hamaney’e göre, İsrail, Hamas’ın kendilerine yönelik bir darbe indirmesi sonucu zayıflamış ve bu nedenle Filistinli sivilleri hedef almaktadır. İsrail’in Filistinli savaşçılarına karşı üstün gelme yeteneğine sahip olamadığını düşündüğü için sivilleri hedef aldığını söylemektedir. Hamaney, Filistinli kadınlar, çocuklar ve siviller de dahil olmak üzere savunmasız insanların hedef alındığına işaret ediyor ve bu nedenle Müslüman ülkelerin bu savaş suçları karşısında sessiz kalmamaları gerektiğini savunuyor.

Ayrıca, İslam ülkelerinin liderlerinin Batılı ülkelerin terörist olarak adlandırdığı Filistinlileri aynı şekilde etiketlememeleri gerektiğini ve evlerini ve topraklarını işgal etmeye karşı savunma yapmaya çalışan insanları terörist olarak nitelendirmemeleri gerektiğini belirtiyor. Hamaney’e göre, terörist olanlar, bu toprakları ve evleri işgal edenlerdir. Ayrıca, ABD ve Batı dünyasının, kendi evlerini ve topraklarını savunmaya çalışan insanları terörist olarak göstermeye çalıştığını iddia ediyor.”

Gelecek siyonist İsrail’in değil, Filistinlilerindir!

Bazı Avrupa ülkelerinde Filistin’e destek gösterilerinin yasaklandığına rağmen insanların Filistin bayraklarıyla sokaklara çıktığını belirten Hamaney, “Siyonist İsrail’in işlediği cinayetlere karşı duyulan öfke ve tepkiyi kimse engelleyemez. Dünyanın geleceği, Filistinlilere aittir, siyonist İsrail’e değil. Tüm bu yasaklara rağmen insanlar, bu rejimin işlediği savaş suçlarını halk meydanlarında ve sokaklarda dile getiriyorlar,” dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap