BRT 60 yaşında… Üstel: “Bugün çok daha gelişmiş ve kurumsallaşmış bir yapıyla dünyaya yayın yapılması bizleri gururlandırıyor”

Başbakan Ünal Üstel, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu'nun 60 yıl önce sınırlı teknik olanaklarla başladığı zorlu mücadele günlerini hatırlatarak, bugün daha gelişmiş ve kurumsallaşmış bir yapıyla dünya genelinde yayın yapmanın kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Yayın: 25.12.2023 - 16:32

80 kez okundu

BRT 60 yaşında… Üstel: “Bugün çok daha gelişmiş ve kurumsallaşmış bir yapıyla dünyaya yayın yapılması bizleri gururlandırıyor”

“Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, tam 60 yıl önce Kıbrıs Türk halkının haklı davasını tüm dünyaya duyurmak ve halkı doğru bir şekilde bilgilendirmek amacıyla ‘Bayrak… Bayrak… Bayrak…’ anonslarıyla yayın hayatına başlamıştı. Bayrak Radyosu, o dönemden bugünlere gelirken Kıbrıs Türk’ünün varoluş ve bağımsızlık mücadelesine büyük destek sağlamıştır.

BRTK, kurulduğu günden bu yana Kıbrıs Türk Halkı’nın güvenilir haberlere ulaşmasını sağlayarak milli bilinci ve birliğin güçlenmesine önemli katkılar sunmuştur. Kamusal yayıncılık sorumluluğunu yerine getirerek toplumun her kesimine eşit mesafede duran BRTK, Kıbrıs Türk’ünün güçlü sesi olma misyonunu sürdürüyor.

60 yıl önce sınırlı teknik imkanlarla başlayan BRTK, bugün çok daha gelişmiş ve kurumsallaşmış bir yapıya sahip olarak dünya genelinde yayın yapabilme yeteneğini kazanmıştır.

BRTK’nın bu noktaya gelmesinde büyük emeği olan, aramızda olmayan tüm geçmiş çalışan ve yöneticilere Allah’tan rahmet diliyorum. Halen görev yapan değerli BRTK personeline ise katkıları ve emekleri için teşekkür ediyor, Bayrak Radyo Televizyon Kurumumuzun 60. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap