Biden başkanlık seçim kampanyasının ilk mitinginde Trump’ı hedef aldı

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da gerçekleşecek olan başkanlık seçimleri için Pennsylvania eyaletinde başlattığı kampanyasının açılış konuşmasında, eski Başkan Donald Trump'ı "Amerikan demokrasisine büyük bir tehdit" olarak nitelendirdi.

Yayın: 06.01.2024 - 10:28

67 kez okundu

Biden başkanlık seçim kampanyasının ilk mitinginde Trump’ı hedef aldı

Biden, 6 Ocak 2021’deki Kongre baskınının 3. yıl dönümü ve seçim kampanyasının başlangıcı dolayısıyla Pennsylvania eyaletinin Valley Forge bölgesinde düzenlenen etkinlikte konuştu. Trump’a karşı sert bir üslup kullanan Biden, bu yılki seçimlerde rakibi olması beklenen eski ABD Başkanı’nı “Amerikan demokrasisine büyük bir tehdit” olarak tanımladı.

Konuşmasında, 6 Ocak Kongre baskını gününü “Neredeyse Amerika’yı o gün tümüyle kaybediyorduk.” şeklinde yorumlayan Biden, “Trump’ın kim olduğunu hepimiz biliyoruz, asıl soru biz kimiz?” diyerek devam etti.

Başkanlık seçimlerinin demokrasi için bir sınav olacağını vurgulayan Biden, “Oy pusulasında demokrasi olacak, oy pusulasında sizin özgürlüğünüz olacak.” ifadeleriyle seçmenleri kendisine oy vermeye çağırdı.

Kongre baskınının sorumlusunun Trump olduğunu savunan Biden, 5 Kasım’daki seçimlerde Amerikan halkının koltuğu kime vereceğine bu perspektifle karar vereceğini belirtti.

Biden, Trump’ın 2020 sonrasında birçok davayı kaybettiğini ve siyasi konularda savunduğu birçok noktada haksız olduğunu iddia ederek, “Trump, Cumhuriyetçilerin kontrolündeki eyaletlerde bile davaları kaybetti. ABD Yüksek Mahkemesi nezdinde de kaybetti. Hukuki olarak durum şu ki ben seçimleri kazandım, o kaybetti.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap