Din Görevlileri Derneği Başkanı Gökhan İnik’den Cumhuriyet Bayramı mesajı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle, KKTC Din Görevlileri Derneği Başkanı Gökan İnik bir mesaj yayımladı.

Yayın: 29.10.2023 - 11:36

252 kez okundu

Din Görevlileri Derneği Başkanı Gökhan İnik’den Cumhuriyet Bayramı mesajı

İnik, mesajında Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla sonuçlandırarak kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin sürekli olarak geliştiğine ve güçlendiğine vurgu yaptı.

Ayrıca, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasi kültürü, hukuk devleti kimliği, bilgi ve birikiminin her geçen gün artarak bölgesinde parlayan bir yıldız olduğunu belirtti.

Mesajında, günümüzde yaşanan çatışmalar ve terör devleti olarak nitelendirdiği İsrail’in Gazze’deki saldırılarına da değinen İnik, güçlü ve ayakları üzerinde duran bir devletin varlığının önemini tekrar hatırlattı.

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken, dostlara güven, düşmana korku vermeyi sürdüren Türkiye’nin, Türk milletinin kanı ve canı pahasına kurduğu Cumhuriyeti koruma ve muassır medeniyetler seviyesine yükseltme hedefinin önemini vurguladı.

Mesajını Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nda canları ve kanlarıyla bu toprakları bizlere emanet eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anarak sonlandırdı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap