Finlandiya, “göç kaygıları” gerekçesiyle Rusya ile tüm sınırını kapatmayı planlıyor

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, "göç kaygıları" nedeniyle Rusya'ya olan tüm sınırlarını kapatma planlarını açıkladı.

Yayın: 29.11.2023 - 10:02

109 kez okundu

Finlandiya, “göç kaygıları” gerekçesiyle Rusya ile tüm sınırını kapatmayı planlıyor

Başbakan Orpo, düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin Rusya ile olan sınırlarını kapatma kararı aldıklarını belirtti. Bu karar, “üçüncü ülke vatandaşlarının” akışını engelleme amacı güderek hafta sonu Rusya ile 4 sınır kapısını kapatma kararı alınmasının bir devamı niteliğinde.

Finlandiya basınında çıkan haberlere göre, geriye kalan sınır kapılarının da kapatılması yönünde bir karar alınması bekleniyor. Bu adım, düzensiz göçmen akışının kontrol altına alınması hedefiyle atılmış bir adım olarak öne çıkıyor.

Bu gelişmeler Rusya ile Finlandiya arasındaki ilişkilerde gerilim yaratmış durumda. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Finlandiya ile olan ilişkilerin Rusya karşıtı bir yaklaşıma evrildiğini ifade etmiş ve endişelerini dile getirmişti. Ayrıca, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Finlandiya’nın sınırları kapatma kararının Rusya’nın ulusal çıkarlarına aykırı olduğunu belirtmişti. Finlandiya’nın geçiş noktalarına bariyer yerleştirmeye başlaması da bu gerilimi artıran bir diğer faktör olarak öne çıkıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap