Gazze bombalamaları nedeniyle 7 Ekim’den bu yana 48 gazeteci öldü

Gazze Şeridi'ndeki Filistin yönetimi, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 48 gazetecinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yayın: 07.11.2023 - 16:15

78 kez okundu

Gazze bombalamaları nedeniyle 7 Ekim’den bu yana 48 gazeteci öldü

Filistin Hükümeti’nin Medya Ofisi tarafından yayınlanan bir bildiride, El Aksa Radyosu’nda çalışan Yahya Ebu Menia’nın bu saldırılarda yaşamını yitirdiği belirtildi.

İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen bombardımanlarda hayatını kaybeden basın mensuplarının aileleri, yakınları ve meslektaşları için başsağlığı dileklerinin bulunduğu açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında şimdiye kadar 48 gazetecinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

  • İsrail’in Gazze’ye saldırılarına ilişkin güncel durum

Hamas’ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail’in “Filistinlilere ve özellikle Mescid-i Aksa’ya yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı bir saldırı başlatırken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava bombardımanına başladı.

İsrail’e göre, Gazze’den yapılan saldırılarda 315’i asker olmak üzere 1400’den fazla İsrailli öldü, 5 bin 132 kişi yaralandı.

İsrail’e göre, 31 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 30’a yükselirken, Kassam Tugayları’nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri öldü.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre, İsrail’in saldırılarında 4 bin 104’ü çocuk, 2 bin 641’i kadın olmak üzere toplam 10 bin 22 Filistinli öldü ve en az 25 bin kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te, İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 163 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze’de binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesislerinden biri olan Şifa Hastanesi’ni, Nasr Çocuk Hastanesi’ni, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini hedef aldı. Bu saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 63 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri öldü.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap