Google, cihazımı bul ağı ile kayıp ve çalıntı telefonlara son veriyor!

Google internete ihtiyaç duymayan yeni özelliği Cihazımı Bul Ağı ile kayıp Android cihazlarını bulmayı kolaylaştırıyor! Detaylar haberimizde!

Yayın: 15.04.2024 - 19:34

44 kez okundu

Google, cihazımı bul ağı ile kayıp ve çalıntı telefonlara son veriyor!

Google, uzun zamandır beklenen Cihazımı Bul ağını kullanıma sunarak Android kullanıcılarına sevindirici bir haber verdi. Şirket, yeni özelliğiyle kaybolan cihazların bulunmasını kolaylaştırıyor. iOS’un Bul ağı mantığıyla çalışan bu özellik, Android kullanıcılarının eşyalarını diğer Android cihazlarının oluşturduğu bir Bluetooth ağı sayesinde bulmalarını sağlıyor.

Google cihazımı bul

Yenilik, standart Cihazımı Bul işlevinin geliştirilmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor ve iOS’un Bul ağı mantığıyla tam uyumlu bir şekilde çalışıyor. Artık kaybolan telefonlar veya tabletler, diğer Android cihazların Bluetooth menziline girmesiyle çevrimdışı olsalar bile kolayca bulunabilecek. Bu özellik için internet bağlantısı gerekmiyor, sadece Bluetooth bağlantısı yeterli olacak.

Öne çıkan bir detay ise Bluetooth’u tamamen kapatmanın mümkün olmayacak olması. Ancak kullanıcılar, yeni sürümde Bluetooth’u duraklatabilecekleri için Cihazımı Bul hizmetinden faydalanmaya devam edebilecekler. Bu sayede pil performansı üzerinde olumsuz bir etki oluşmayacak.

Şu an için ABD ve Kanada’da kullanıma sunulan genişletilmiş Cihazımı Bul hizmeti, Android 15 sürümüyle birlikte yılın sonlarına doğru tüm dünyaya yayılacak.

Google’ın getirdiği bu yenilik, Android kullanıcılarının cihazlarını daha güvenli bir şekilde kullanmalarına olanak tanıyacak ve kaybolma veya çalınma durumlarında daha hızlı bir şekilde bulunmalarını sağlayacak.

Bu gelişme, teknoloji dünyasında heyecan uyandırdı ve Android kullanıcılarının beklentilerini karşılamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Cihazımı Bul hakkında detaylar:

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap