HP Başkanı Özersay, Arıklı konusunda Meclis Başkanı’nı göreve çağırdı

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Meclis Başkanı'nı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın mal varlığıyla ilgili açıklama yapmaya çağırdı.

Yayın: 12.01.2024 - 11:44

81 kez okundu

HP Başkanı Özersay, Arıklı konusunda Meclis Başkanı’nı göreve çağırdı

Özersay, Arıklı’nın dün bir basın organına mal varlığı ile ilgili yaptığı açıklama üzerine yazılı bir açıklama yaparak, Meclis Başkanı Zoru Töre’den, Arıklı’nın mal varlığındaki değişiklikler konusunda Meclis’e bilgi verip vermediğini açıklamasını ve bilgi vermediyse Arıklı hakkında suç duyurusunda bulunmasını istedi.

Özersay, Arıklı’nın “mal varlığı ile ilgili önemli değişiklikleri” Mal Bildiriminde Bulunulması Yasası’nın emrettiği gibi bir ay içerisinde bildirmediğini iddia etti.

HP lideri, Arıklı’nın mal varlığındaki değişikliklerle ilgili bir basın kuruluşuna açıklama yapmasıyla, 2022 seçimleri sonrası yaptığı mal beyanında yaşanan değişiklikleri Meclis’e beyan etmediğini kabul ettiğini savundu.

Özersay, Meclis Başkanı Zorlu Töre’ye, söz konusu değişikliklerin yasada belirtildiği şekilde bir ay içerisinde Meclis’e bildirilip bildirilmediğini açıklamasını istedi ve bildirilmediği takdirde Başsavcılığa suç duyurusu da dahil, hukuki sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulundu.

Ayrıca, Özersay, mal bildirimi zorunluluğunun yanında, benzer bir durumda yükümlünün 2022’de yaptığı mal bildiriminin, güncel mal bildirimi ile karşılaştırılması gerektiğini belirterek, bu karşılaştırmada gerçeğe aykırı bildirimde bulunulduğu veya haksız mal edinildiği görülmesi halinde Başsavcılığa suç duyurusunda bulunulması gerektiğini de ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap