Johnson&Johnson, kanser tedavisi geliştiricisi Ambrx’i satın alıyor

ABD merkezli Johnson & Johnson şirketi, kanser tedavileri alanındaki portföyünü genişletmek amacıyla ilaç geliştirici firması Ambrx Biopharma'yı 2 milyar dolar karşılığında satın alacağını duyurdu.

Yayın: 08.01.2024 - 19:26

67 kez okundu

Johnson&Johnson, kanser tedavisi geliştiricisi Ambrx’i satın alıyor

Johnson & Johnson tarafından yapılan açıklamada, bu yaklaşık 2 milyar dolarlık anlaşmanın, şirketin hedefe yönelik kanser tedavilerini tasarlamak, geliştirmek ve ticarileştirmek için önemli bir fırsat sağlayacağı belirtildi.

Ambrx’in patentli teknolojisi olan antikor ilaç konjugatları (ADC), kemoterapiye bağlı yaygın yan etkiler olmadan kanser hücrelerini hedefleyerek etkili bir şekilde ortadan kaldırdığı vurgulandı. Ayrıca açıklamada, Johnson & Johnson’daki bilim insanlarının Ambrx araştırmacılarıyla işbirliği yaparak ileri prostat kanseri üzerindeki çalışmalarını hızlandırmayı ve yeni ADC ürünleri geliştirmeyi planladığı ifade edildi.

Anlaşmanın şartlarına göre, Johnson & Johnson’ın Ambrx’in tüm hisselerini hisse başına 28 dolar nakit karşılığında satın alacağı belirtilirken, işlemin Ambrx hissedarlarının onayına ve ilgili düzenleyici izinlere bağlı olarak 2024’ün ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap