Lacroix: İlerlemeyi desteklemeye kararlıyız

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Barış Operasyonlarından Sorumlu Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix, Kıbrıs ziyareti sırasında siyasi süreçte ilerlemeyi desteklemeye ve UNFICYP (Birleşmiş Milletler Kıbrıs Barış Gücü) çalışmalarını her iki tarafla yakın koordinasyon içinde sürdürme kararlılıklarını vurguladı.

Yayın: 02.11.2023 - 09:10

113 kez okundu

Lacroix: İlerlemeyi desteklemeye kararlıyız


Lacroix, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile gerçekleştirdiği 1 saatlik görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, görüşmenin oldukça olumlu geçtiğini ve Kıbrıs Türk tarafı ile UNFICYP arasındaki iyi ilişkileri ele aldıklarını belirtti. Ayrıca, Orta Doğu’da yaşanan gelişmelere de değinerek, BM Genel Sekreteri’nin Gazze’deki insani yardım çabalarını ve Lübnan’daki UNIFIL Barış Gücü’nün gerilimi önleme çabalarını ele aldıklarını ifade etti.

Jean-Pierre Lacroix, Kıbrıs ziyareti sırasında Yiğitler-Pile Yolu konusunu ele aldıklarını ve bu konuda iki taraf arasında varılan anlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Ayrıca, bu anlaşmanın uygulanmasını dört gözle beklediklerini ifade etti. Lacroix, anlaşmanın, iki tarafın yoğun istişareleri sonucu başarıldığına dikkat çekti ve bu süreçte BM’nin Kıbrıs’taki Özel Temsilcisi ve Barış Gücü Misyon Şefi Colin Stewart’ın çalışmalarının önemini vurguladı. İlerleyen süreçte de bu konunun takip edileceğini belirten Lacroix, anlaşmanın uygulama aşamasında kararlı olacaklarını ifade etti.

Ayrıca, Kıbrıs’ın her iki tarafındaki nüfusu etkileyen önemli konular üzerinde çalışan teknik komitelerin çalışmalarının ele alındığını belirten Lacroix, BM’nin bu komiteleri her zaman desteklediğini belirtti. Lacroix, teknik komitelerin toplumun faydasına olacak şekilde ilerleme kaydetmeleri için tam potansiyellerini kullanmaları temennisinde bulundu.

Son olarak, Lacroix, siyasi süreçteki ilerlemeyi desteklemeye ve UNFICYP’teki çalışmaları her iki tarafla yakın koordinasyon içinde sürdürmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap