Macron, “ölmeye yardım” diye nitelediği yasa tasarısının Bakanlar Kurulunda görüşüleceğini açıkladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yetişkinlerin yaşamlarına son vermeyi amaçlayan, "ölmeye yardım" olarak adlandırdığı yasa tasarısının yolunu açacaklarını duyurdu.

Yayın: 11.03.2024 - 14:47

48 kez okundu

Macron, “ölmeye yardım” diye nitelediği yasa tasarısının Bakanlar Kurulunda görüşüleceğini açıkladı

Macron, La Croix ve Liberation gazetelerine verdiği röportajda, yasa tasarısının nisan ayında Bakanlar Kurulu’nda ele alınacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Macron, yasal düzenleme için “ötenazi” veya “yardımlı intihar” terimlerini kullanmak yerine, durumu en iyi açıklayan kavramın “ölmeye yardım” olduğunu ifade etti.

Macron, tasarının “bireyin özerkliğini ve ulusun dayanışmasını sağlayan” bir hak veya özgürlük niteliği taşımadığını, ancak bazı katı şartlar altında bireylerin ölmelerine yardım edilmesi olasılığını yaratacağını söyledi. Düzenlemenin, tedavisi olmayan hastalıklara yakalanan, kalıcı fiziksel veya ruhsal acı çeken, tam ve açık zihinsel yeteneklere sahip yetişkinleri kapsayacağını duyurdu.

Tıbbi personelin bireyin kendi hayatına son vermesi için araçlar sağladığı yardımlı intihar veya doktorun aktif rol oynadığı ötenazi gibi uygulamaların Belçika, Hollanda, Lüksemburg ve İspanya gibi Avrupa ülkelerinde yasal olduğunu belirtti.

Kanada, Kolombiya, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkeler de ötenazinin yasallaştığı yerler arasında yer alıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap