Teminat şartlarını yerine getiremeyen Musharraf Oladimeji cezaevine gönderildi

Lefkoşa'da meydana gelen bir kaza sonucunda, yolda yaya olarak bulunan İclal Büte isimli kişiye çarparak ağır yaralanmasına neden olan araç sürücüsü Musharraf Oladimeji Oguntunde adlı 20 yaşındaki Nijerya uyruklu şahıs, dün teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Ancak teminat şartlarını yerine getiremeyerek cezaevine gönderildi.

Yayın: 03.11.2023 - 08:22

145 kez okundu

Teminat şartlarını yerine getiremeyen Musharraf Oladimeji cezaevine gönderildi

Olay, 21 Ekim 2023 tarihinde saat 19.10 civarında Lefkoşa’da Şehit Mustafa Ahmet Ruso Caddesi boyunca HP 756 plakalı bir salon aracın güney istikametine doğru dikkatsizce sürüş yapmasıyla gerçekleşti. Araç sürücüsü Musharraf Oladimeji Oguntunde, seyir istikametine göre yolun solunda bulunan Necipoğlu Ltd. önlerine geldiğinde, yolun solundan sağa doğru yaya olarak geçmeye çalışan Zemzem İclal Büte’ye aracının ön sağ kısmı ile çarptı.

Kaza sonucu, yaya yolun sağına doğru savruldu ve kuzey istikametine doğru seyreden Hatice Bolat yönetimindeki UG 350 plakalı aracın ön kısmına çarparak yol üzerine düştü. Kazada ağır yaralanan yaya, Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bilinci kapalı olan İclal Büte’nin hayati tehlikesi bulunduğu ve yoğun bakıma alındığı açıklandı. Musharraf Oladimeji Oguntunde ise kazanın ardından tutuklandı ve soruşturma başlatıldı.

Polis, zanlının daha önce de 2018 yılında bir kaza yapmış olduğunu ve dikkatsiz sürüşten rapor edildiğini belirtti. Ayrıca zanlıdan uyuşturucu testi için kan örneği alındı, ancak raporda uyuşturucu, alkol veya ilaç tespit edilmediği ifade edildi. Zanlının hız tespiti ise henüz yapılmamıştı.

Polis, zanlının Kıbrıs Uluslararası Üniversitesi’nde Yapay Zeka Mühendisliği bölümünde 3. sınıf öğrencisi olduğunu belirtti. Ancak yayanın durumunda düzelme olmadığı için zanlının teminat talep etmesine karar verildi.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının 75 bin TL nakit teminat yatırmasını ve 2 kefilin 350 bin TL kefalet senedi imzalamasını emretti. Teminat şartını yerine getiremeyen zanlı, cezaevine gönderildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap