Tatar, Ankara’da “İzler Silinmeden” adlı fotoğraf sergisinin açılış resepsiyonuna katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara ziyaretinde, Türkiye Belediyeler Birliği ile Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği iş birliğinde düzenlenen "İzler Silinmeden" adlı fotoğraf sergisinin açılış resepsiyonuna katıldı.

Yayın: 04.01.2024 - 23:16

229 kez okundu

Tatar, Ankara’da “İzler Silinmeden” adlı fotoğraf sergisinin açılış resepsiyonuna katıldı

Resepsiyona, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz ve bazı belediye başkanları da katıldı.

Kıbrıs’ın güneyinde bulunan Osmanlı-Türk eserlerinin izlerini belgelemeyi amaçlayan “İzler Silinmeden” adlı fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Rum Yönetimi’ni kültürel mirasa haksızlık yapmakla suçlayarak, “Güney Kıbrıs’tan beklentimiz, güneyde kalan 400 senelik mirasımızın korunarak geleceğe taşınmasıdır” şeklinde konuştu.

Tatar, Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm temennisinde olduğunu vurgulayarak, bunun ancak iki devletli çözüm siyasetiyle mümkün olduğunu belirtti. Eleştirilere cevap veren Tatar, “Yeni siyasetin altı dopdoludur. Altında mücadelemiz, şehitlerimiz, Kıbrıs Türk halkı vardır” dedi. Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da yeni siyaseti desteklediği için teşekkür etti.

Tatar, 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 50. yılının kutlanacağını hatırlatarak, bu yılki etkinliklerin çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirtti. Sergi projesi nedeniyle Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı, İsias davasına da değinerek, “Türk adaletine güveniyoruz. Elbette ailelerin acısı bizlerin de acısıdır, onlara sabırlar diliyorum, hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da konuşmasında, Kıbrıs’ın tarihsel ve kültürel zenginliğine vurgu yaparak, belediye birliklerine teşekkür etti ve iş birliklerinin artmasını temenni etti. Yılmaz, Kıbrıs’taki Türk-İslam eserlerinin hak ettiği değeri bulamadığını belirterek, uluslararası kuruluşlara Kıbrıs’ın kültürel mirasının korunması için çağrıda bulundu. İktisadi ve Mali İşbirliği çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Yılmaz, KKTC’ye çeşitli konularda destek olacaklarını belirtti. İsias davasıyla ilgili olarak “Yargıya güveniyoruz. Yargımız titizlikle bu konuyu ele alacaktır. Biz de bu süreci yakından takip edeceğiz” diyerek, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Reception’da konuşan Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz, sergi hakkında bilgi verdikten sonra hediye takdimleri yapıldı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap