UBP, AK Parti ve Yeni Azerbaycan Partisi arasında “iş birliği anlaşması” imzalandı

Ulusal Birlik Partisi (UBP), AK Parti ve Yeni Azerbaycan Partisi arasında "iş birliği anlaşması" imzalandı.

Yayın: 14.11.2023 - 16:12

140 kez okundu

UBP, AK Parti ve Yeni Azerbaycan Partisi arasında “iş birliği anlaşması” imzalandı

Lefkoşa Concorde Otel’de düzenlenen imza töreninde, UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, “Atılan bu imzalarla ‘3 devlet tek millet’ söylemimiz artık uluslararası yasal bir boyut da kazanıyor.” ifadelerini kullandı.

Partiler arası iş birliği anlaşması, KKTC’nin 40. yılında şehitler anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Azerbaycan Marşı’nın okunmasıyla birlikte gerçekleşti. Törene, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile diğer bakanlar, milletvekilleri, yetkililer ve partililer katıldı.

UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu, imza törenini başlatarak, KKTC’nin 40. yılında tarih yazıldığını ve uluslararası bir sözleşmeye imza atıldığını belirtti. Azerbaycan ve AK Parti’ye teşekkür eden Hasipoğlu, Kıbrıs Türk halkının uluslararası alanda hak ettiği yeri alacağına inancını dile getirdi.

Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkan Vekili Budakov, KKTC’nin 40. yılını kutlayarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle yaşanan milli mücadeleye vurgu yaptı. Budakov, Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üye olarak yer alan KKTC’nin, Türk dünyası ile ilişkilerini güçlendirmeye devam edeceğini ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, KKTC’nin 40. yıl dönümünü kutlayarak, partiler arası iş birliği mutabakatından memnuniyet duyduğunu belirtti. Ala, imzalanan anlaşmanın Kıbrıs Türk halkının eşitliği ve uluslararası statüsünün teyit edilmesine katkı sağlamasını temenni etti.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, günü “tarihi” olarak nitelendirerek, imzalanan anlaşmanın KKTC’nin uluslararası alanda önemli bir adımı temsil ettiğini ifade etti. Üstel, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle 40 yılda atılan önemli adımları vurgulayarak, “3 devlet tek millet” şiarına uygun olarak iş birliği anlaşmasını önemli bir adım olarak değerlendirdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap