BM: “2,3 milyon kişinin yaşadığı Gazze’nin yüzde 25’i felaket seviyesinde açlıkla karşı karşıya”

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail saldırıları sonucunda nüfusun yaklaşık %25'inin "felaket düzeyinde" açlıkla karşı karşıya olduğunu duyurdu.

Yayın: 23.01.2024 - 17:46

62 kez okundu

BM: “2,3 milyon kişinin yaşadığı Gazze’nin yüzde 25’i felaket seviyesinde açlıkla karşı karşıya”

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), İsrail’in yardım girişlerine getirdiği zorluklar ve saldırılar nedeniyle Gazze’de yaşanan açlık konusunda sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Çatışmaların şiddeti, İsrail’in erişim engellemeleri ve kısıtlamaların yanı sıra iletişim kesintilerinin, UNRWA’nın yardımlarını güvenli ve etkili bir şekilde ulaştırmasını zorlaştırdığı belirtildi.

Gazze’de yaşayan yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin 570 bin kişisinin felaket seviyesinde açlıkla karşı karşıya olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Kıtlık riski arttıkça BM, insani erişimde kritik bir artış çağrısında bulunuyor.” ifadesine yer verildi.

İsrail’in saldırıları sonucunda Gazze’de 1,9 milyon Filistinlinin yerinden olduğu, ayrıca İsrail’in uyguladığı engellemeler ve yarattığı zorluklar nedeniyle insani yardımın Gazze’ye yeterince ulaştırılamadığı belirtildi. Özellikle Gazze’nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin, un bulma konusundaki sıkıntıları nedeniyle hayvan yemlerini öğütmeye başladıkları bildirildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap