Doktorlar, bulaşıcı hastalıkların Gazze’nin güneyinde hızla yayıldığını bildirdi

Gazze Şeridi'nin güneyinde görev yapan doktorlar, İsrail'in kara işgalini genişletmesi sonucu yerinden edilen sivillerin yol açtığı aşırı kalabalık nedeniyle bulaşıcı hastalıkların hızla yayıldığını bildirdi.

Yayın: 05.12.2023 - 11:18

90 kez okundu

Doktorlar, bulaşıcı hastalıkların Gazze’nin güneyinde hızla yayıldığını bildirdi

Han Yunus kentinde bulunan Nasser Hastanesinde görevli doktorlar, aşırı kalabalığın bulaşıcı hastalıkların yayılması için uygun koşulları oluşturduğunu ve bu durumun temiz suya sınırlı erişim ve tıbbi ekipman eksikliğiyle daha da kötüleştiğini belirtti.

Doktorlar, İsrail ordusunun kara işgalinin neden olduğu göçler sonucu hastanede yenidoğanlar için gerekli aşıların eksikliği nedeniyle hastalıkların daha hızlı yayıldığına dikkat çekti. Ayrıca, İsrail’in yoğun saldırıları altındaki Han Yunus’ta hayatını kaybedenler ve yaralananlarla ilgilendiklerini aktardılar.

Gönüllü doktor Asem Mohammed, aşırı kalabalığın bulaşıcı hastalıkların yayılması için uygun koşulları yarattığını ve tıbbi ekipman eksikliğinin ve temiz suya sınırlı erişimin durumu daha da kötüleştirdiğini belirtti. Mohammed, hastanenin çevresinin bulaşıcı hastalıklarla dolup taştığını ifade etti.

Bağlı olduğu Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze’de hastalıkların bulaşma oranlarında artış olduğunu bildirdi. UNRWA Sözcüsü Adnan Abu Hasna, bağırsak enfeksiyonlarının dört kat arttığını, cilt hastalıklarının üç kat arttığını ve hepatit hastalığının bulaşma hızında önemli bir artış olduğunu belirtti.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise Gazze’deki çatışma ve bombardımanın etkilerini görmek üzere Nasser Hastanesini ziyaret etti. Hastanenin kapasitesinin üç katı üzerinde, 1000’den fazla hastaya bakıldığını belirterek, sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğunu ve hastaların çığlık atarak tedavi gördüğünü ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap