Gaziantep’te polis helikopteri düştü, 2 pilot şehit oldu

Gaziantep'te, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait bir helikopter düştü, iki pilot hayatını kaybetti.

Yayın: 04.02.2024 - 08:57

57 kez okundu

Gaziantep’te polis helikopteri düştü, 2 pilot şehit oldu

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğrayan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı helikopterde bulunan 2 pilotun şehit olduğunu belirtti. Yerlikaya, aynı kaza sonucunda bir teknisyenin de yaralandığını ifade etti.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında, “Kahraman pilotlara Allah’tan rahmet, ailelerine ve emniyet teşkilatına başsağlığı dileyen Yerlikaya, “Şehitlerimizin makamı ali olsun. Yaralı polisimize acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Olay yerine sağlık, arama kurtarma, UMKE, AFAD ve jandarma ekiplerinin yönlendirildiğini belirten Yerlikaya, kazada yaralanan teknisyenin hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Ayrıca, şehit düşen polisler için başsağlığı mesajları da geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Şehit pilotlara Allah’tan rahmet, millete ve emniyet teşkilatına başsağlığı dileyerek, “Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Tedavi altına alınan yaralı polisimize acil şifalar temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da taziye mesajlarıyla şehit olan pilotlara Allah’tan rahmet dileyerek, ailelerine ve emniyet teşkilatına başsağlığı dileklerini iletti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise şehit olan pilotlara Allah’tan rahmet, yaralı polise acil şifalar diledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap