Kamusen Başkanı Atan : “Asgari ücret en az 24 bin olmalı”

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Başkanı Metin Atan, asgari ücretin en az 24 bin olması gerektiğini belirterek, Çalışma Bakanı Sadık Gardiyanoğlu'nun acil bir şekilde karar alması gerektiğini ifade etti.

Yayın: 08.01.2024 - 11:41

234 kez okundu

Kamusen Başkanı Atan : “Asgari ücret en az 24 bin olmalı”

Atan, ülkedeki hayat pahalılığı oranının yüzde 50.31 olduğunu vurgulayarak, asgari ücretin belirlenmesi konusunda geç kalındığını söyledi.

Asgari ücretlinin aldığı maaşın yetersiz olduğuna dikkat çeken Atan, her gün yapılan zamlara rağmen asgari ücretlinin hala 15 bin 750 TL almakta olduğunu belirtti. Türkiye’de asgari ücretin tek toplantıda belirlendiğini ve refah payına endeksli olduğunu ifade eden Atan, Kıbrıs’ta ise bir toplantı bile yapılamadığını söyledi.

Atan, Kamu görevlilerine yansıtılan hayat pahalılığı rakamının asgari ücretliye de verilmesi gerektiğini belirterek işverenlerin durumu önemsememesine tepki gösterdi. İşverenlerin pahalılık olmadığı iddiasına karşı çıkarak, ülkede yaşayan herkesin hayatın ne kadar pahalı olduğunu bildiğini ifade etti.

Siyasi liderlere de seslenen Atan, asgari ücret konusunda rakam vermemeleri durumunda koltuklarını koruyamayacaklarını söyledi. Atan, muhalefetin ve mevcut iktidarın ülkeyi yok ettiğini ve vatandaşa yeterince değer verilmediğini savundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap