Papa Franciscus: “Ateşkesin bozulması üzüntü verici”

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, pazar duası sırasında, "İsrail ve Filistin'deki durum ciddi. Ateşkesin bozulması üzüntü verici. Bu, ölüm, yıkım ve sefalet anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

Yayın: 04.12.2023 - 08:50

101 kez okundu

Papa Franciscus: “Ateşkesin bozulması üzüntü verici”

Papa, pazar günleri Aziz Petrus Meydanı’na bakan çalışma odasının penceresinden yaptığı Angelus duasını, geçen haftaki gibi rahatsızlığı nedeniyle yine konutundan kameralar önünde, bir görevlinin yardımıyla gerçekleştirdi.

Papa Franciscus, sesinin izin vermediğini belirterek, “Bugün de hepsini okuyamayacağım. İyileşiyorum, ama sesim devam etmeme izin vermiyor.” diyerek mesajını Monsenyör Paolo Braida’ya okuttu.

Mesajında, “İsrail ve Filistin’deki durum ciddi. Ateşkesin bozulması üzüntü verici. Bu, ölüm, yıkım ve sefalet anlamına geliyor. Birçok rehine serbest bırakıldı, ancak hala birçoğu Gazze’de. Onları, sevdiklerine yeniden kavuşabilme umudunu düşünüyoruz. Gazze’de büyük acılar var, temel ihtiyaçlarda eksiklik var. Umarım konunun tüm tarafları, bir an önce yeni bir ateşkes anlaşmasına varabilir, silah dışı çözümlerle barışa giden cesur yolları deneyebilirler.” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca, Papa, rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı Dubai’deki Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı’nı (COP28) takip ettiğini ve iklim değişikliğine somut siyasi değişikliklerle yanıt verilmesi gerektiğini vurguladı. Papa, 25 Kasım’da Roma’daki Gemelli Hastanesi’nde yapılan kontroller sonrasında rahatsızlığı nedeniyle sağlık durumunu değerlendirmişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap