TDP: “Ana muhalefet Ev İçi Şiddet Yasasına karşı aktif şekilde anti lobi yapıyor”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), hükümet partilerine bağlı Bakanlıklar, Polis Genel Müdürlüğü (PGM) ve Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) arasında imzalanan "kadına yönelik şiddete karşı" iş birliği protokolünden İstanbul Sözleşmesi'nin çıkarılmasını eleştirdi. Ayrıca, hükümetin ve muhalefetin "Ev İçi Şiddet Yasası" konusunda herhangi bir adım atmamakla suçlandı.

Yayın: 25.11.2023 - 08:51

119 kez okundu

TDP: “Ana muhalefet Ev İçi Şiddet Yasasına karşı aktif şekilde anti lobi yapıyor”

TDP’nin yazılı açıklamasında, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın, Bakanlıklar ve polisle her yıl imzalanan “Aile İçi Şiddetle Mücadele Koordinasyon Mekanizması” iş birliği protokolünden İstanbul Sözleşmesi’nin çıkarıldığını belirten açıklamasına vurgu yapıldı. TDP, bu durum düzeltilmeden protokole imza koymayacaklarını ifade etti.

Açıklamada ayrıca, hükümete mensup milletvekillerinin AK Parti ile iş birliği yaparak İstanbul Sözleşmesi’nden uzaklaştığı, aynı zamanda ana muhalefet partisinin Ev İçi Şiddet Yasası’na karşı aktif şekilde anti-lobi yaptığı iddiasında bulunuldu.

TDP, kadına yönelik şiddetle mücadelede “Sığınma Evi” talebinin birincil talep olmadığını, LTB bünyesindeki Sığınma Evi’nin şu anda ihtiyacı karşıladığını belirtti. Açıklamada, asıl talebin “önleme-koruma-cezalandırma” ayakları olduğu vurgulandı.

TDP, Kadından Yaşama Destek Derneği’nin (KAYAD) hazırladığı ve 2018’de milletvekillerinin gündemine getirilen “Ev İçi Şiddet Yasası” yasa taslağına dikkat çekerek, bu taslağın ihtiyaç duyulan tüm ayakları sağlamasına rağmen ana muhalefetin sanki böyle bir taslak yokmuş gibi davrandığını ifade etti.

Açıklamada, “Ortada bir yasa taslağı varken, Kıbrıs Türk toplumuna ve Kıbrıs Türk kadınına yapılan saldırılar karşısında yapılması gereken ilk şey; böyle bir çalışma yokmuş gibi davranmak değil, bu yasanın geçmesi için mücadele etmektir” denildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap